Ünal Ateş, Türk milletinin tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi'nin kazanılmasında büyük fedakarlık gösteren Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anarak şu ifadeleri kullandı:

Kahramanmaraş'ta Bad-ı Saba Konutları Davası: 'Yönetmeliklerin çok üstünde bir deprem' Kahramanmaraş'ta Bad-ı Saba Konutları Davası: 'Yönetmeliklerin çok üstünde bir deprem'

"18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yılını kutluyorum. Şanlı tarihimiz boyunca bağımsızlığıyla insanlığa örnek olmuş ulusumuz, yüce önderinin rehberliğinde, bu kapıdan geçerek emperyalizme karşı bağımsız bir devlet kurmuş ve bunu başarmıştır. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi Cumhuriyetimizi, bugün, aynı ruh ve anlayışla korumak temel sorumluluğumuzdur. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi, temel ilke ve nitelikleriyle geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği konuma taşımak için mücadele verirken, bizi millet yapan yüksek değerleri canlı tutarak, daima yüceltmeliyiz. Tüm halkımızın bu gururlu gününü kutlarken, bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, milli mücadelede hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz ve sözlerimizi Yüce Atatürk'ün 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözüyle tamamlamak istiyoruz."