CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, emeklilerin ekonomik sıkıntılarını ve sosyal hak kayıplarını gündeme taşıdı. Ateş, emeklilerin yaşadığı zorlukları ve bu sorunlara dikkat çekmek için yapılacak eylemleri açıkladı.

Emeklilerin Zor Durumu

Ateş, yaptığı açıklamada, emeklilerin derin bir hayat pahalılığı ve yoksullukla baş başa bırakıldığını belirtti. "Hasan amcamız tatil yapmak istediğinde Kredi Yurtlar Kurumu’nun ranzalı 8 kişilik odaları reva görülüyor. Çalışma Bakanı ise, bunu müjde olarak sunmaktan çekinmiyor!" diyen Ateş, emeklilerin temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını ve sosyal ölüme terk edildiklerini vurguladı.

Kahramanmaraş’ta Geleneksel Ağustos Fuarı Heyecanı: 9 Ağustos’ta Başlıyor! Kahramanmaraş’ta Geleneksel Ağustos Fuarı Heyecanı: 9 Ağustos’ta Başlıyor!

Mücadeleye Devam

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı, emeklilerin haklarını savunmak için Ankara’da düzenlenecek bir eylemde bir araya geleceklerini duyurdu. Ateş, "En düşük emekli aylığı asgari ücretle aynı seviyeye gelene kadar mücadele edeceğiz. Emekli bayram ikramiyelerinin de en az asgari ücret düzeyine çıkarılması için çalışacağız. Ayrıca, emekli aylıkları arasındaki farklılıkları giderecek intibak yasasını hayata geçirdiğimizde 'kazandık' diyeceğiz," ifadelerini kullandı.

Ankara Tandoğan Meydanı'na Çağrı

Ünal Ateş, tüm emeklileri ve emekçi kesimleri 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Ankara Tandoğan Meydanı’na davet etti. "Onurlu bir yaşam ve hakça bölüşüm için mücadele eden emeklilerimizi ve geleceğin emeklisi olacak emekçileri yanımızda görmek istiyoruz," dedi.

Destek Çağrısı

Basın mensuplarına ve kamuoyuna teşekkür eden Ateş, emeklilerin haklarını savunmak için verilen bu mücadelede destek çağrısında bulundu.