Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, eski bakan Egemen Bağış'ın Bakara Suresi ile dalga geçmesinden, pidenin üzerine Allah lafzının yazılmasına kadar bir çok konuda vatandaşın ses çıkarmadığını söyledi. Hürriyet, “Peki aynı şeyi biz yapsaydık ne yapardı vatandaş? Evimizi taşlardı değil mi?” diye sordu.

CHP Kocaeli Milletveki Hürriyet'le birlikte, Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Gaziantep İl Başkanı Akif Ekici ve yönetim kurulu üyeleri Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay'ı ziyaret etti. Toplantı salonunda koalisyonun kurulamama sebeplerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve bunda ilk pay sahibinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu savunan vekiller, gazetecilerin de sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin CHP'nin neden iktidar olamadığına ilişkin bir sorusuna cevap veren Hürriyet, vatandaşın biraz daha yapıcı eleştiride bulunması gerektiğine dikkat çekti. Eski bakan Egemen Bağış'ın Bakara Suresi ile 'Bakara makara' şeklinde dalga geçtiğini anımsatan Hürriyet, “Pidenin üzerine Allah yazısı yazılıyor, kesiliyor ve yeniyor. Kur'an-ı Kerim pasta yapılıp yeniyor, bir de 'Şu suresini sen ye, bu ayetini ben yiyeyim' diye dalga geçiliyor. Ama maalesef vatandaş buna ses çıkarmıyor. Peki aynı şeyi biz yapsaydık ne yapardı vatandaş? Evimizi taşlardı değil mi? Şimdi bazı şeylerde de gerçekten haksızca eleştiriliyoruz. 70 yıl önceki tek partili sistemle hala, beyinlere kazınmış belli algılarla ve maalesef eleştirmek için de zorluyoruz kendimizi sanki. Yani böyle bir algı oluşmuş. Kırmak için çabalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar eleştirildiklerini kaydeden ancak çözüm ürettiklerini de dile getiren Hürriyet, “Emekliye 2 ikramiye dedik, vatandaş kaynak sordu. Hangi siyasal düzlemde vatandaş kaynak sorar? Ben hukukçu mantığımla algılayamıyorum vatandaşın kaynak sormasını. Emekliye verilecek ikramiyenin devlete yıllık bedeli 23 milyar, ihale yolsuzluklarının devlete maliyeti 230 milyar. Yani ne demek? Yolsuzlukları engelleyin, 10 yıl emekliye ikramiye verirsiniz demek. Bu kadar basit hesaplarla yola çıktık.” değerlendirmesinde bulundu.

“HAKKANİYETLİ ELEŞTİRİLER BEKLİYORUZ”

Taşeron sisteme ilişkin de eleştirilerini sürdüren Hürriyet, “Taşeron dediğimiz sistem devletin kasasını soymanın meşru yoludur. Devletin kaçak işçi çalıştırmasıdır. Bunu bütün taşeron işçileri de pek ala biliyorlar. Devletin kasasından taşeron işçisi için 2 bin lira çıkıyorsa, taşeron bin lirasını cep yapar, bin lirasını işçiye verir. Biz de çekin aradan taşeronu dedik. Zaten o para kasadan çıkıyor. Verin 2 bin lirayı işçiye. Bunu bilen işçi bile bize kaynak nerede diye soruyor. Şimdi burada daha ne yapalım? Vatandaş bize daha fazla oy versin, iktidar olalım diye ne diyelim? 'Söz size bunlardan daha çok çalacağız' mı diyelim? 'Bunlardan daha çok sömüreceğiz' mi diyelim? 'Emekli maaşlarınızdan yüzde 20 değil 30 kesinti yapacağız' mı diyelim? 'Daha fazla ilacı parayla alacaksınız' mı diyelim? 'Size daha fazla maliyet çıkaracağız' mı diyelim? Burada CHP'ye biraz daha sağduyuyla, elimize vicdanımıza koyarak ki biz son dönem bu kadar yapıcıyken vatandaşımızdan da yapıcı, hakkaniyetli eleştiriler bekliyoruz.”