Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, dini değerlerinin 'ticarete de siyasete de' alet edilmesine karşı olduklarını söyledi.

CHP Manavgat ilçe binasında açıklamalarda bulunan Milletvekili Kara, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 'Haydi Bismillah' adlı seçim şarkısını YSK'nın yasaklamasıyla ilgili, "Allah'ın kelamı ile işe başlamanın Cumhuriyet Halk Partisi'ne niye zararı var, neden korkuyorlar? Eğer dilleri dönüyorsa onlar da desinler" sözüne tepki gösterdi. Kara, "Yüce dinimizin ticarete de siyasete de alet edilmesine karşıyız. AK Parti her kutsal değeri ticarete ve siyasete alet ediyor. Her Müslümanın bir işe başlarken Allah'ın ismi ile bereket bulması için söylediği bismillahın siyasete alet edilmesini istemiyoruz. Ne yazık ki AK Parti 13 yıl içinde kutsal değerleri siyasete alet ederek içini boşalttı. Biz yüce dinimiz İslam'ın siyasi ve ticareti malzeme yapılmasını istemiyoruz. AK Parti değerler üzerinde siyaset yapmaktan vazgeçmeli." dedi.

"İMAM HATİP LİSELERİNİ CHP AÇTI"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Partililerin ülkede imam hatipleri CHP'nin açtığını iyi bilmeleri gerektiğinin altını çizen Kara, Cumhuriyet tarihi ilk defa dinin ve din adamlarının ticarete ve siyasete ise 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde bulaştırıldığını kaydetti.
Siyasi iktidarın, cuma vaaz ve hutbelerinde cami cemaatine kendi istedikleri doğrultuda konuşma yapmaları için imam hatiplere ciddi anlamda baskı yapıldığını ileri süren Kara, bunları yanlış bulduklarını iktidarın bir an önce din adamları üzerindeki baskıyı kaldırması gerektiğini ifade etti.
Her seçim döneminde iktidarın kutsal değerler üzerinden siyaset yapmayı alışkanlık hale getirdiğine dikkat çeken Kara, "AK Parti 13 yıl içinde oy alma uğruna yüce dinimizin kutsal kabul ettiğimiz tüm değerlerini siyasete ve ticarete alet etmekten çekinmedi. Her CHP'li Allah'a çok şükür Mevlüt Çavuşoğlu'ndan daha iyi besmele çekmesini bilir. Ülkemizde yüce dinimizin değerlerini öğretmesi için ilk imam hatip liselerini kuran parti CHP'dir. Bize kimse dinimiz üzerinden siyaset yapmasın. AK Parti, maalesef iktidar süresince başta imam hatip liseleri, ilahiyat fakülteleri, din adamları, ezan, yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim, cami, minare, İstiklal Marşı'mız ve ay yıldızlı Türk bayrağımızı hep siyasete malzeme yaptı. Yüce dinimiz İslam'ın yüce değerlerini AK Parti'nin seçim malzemesi yapmasına asla izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

"YALAN SÖYLEMEKTEN ÇEKİNMİYORLAR, YALANI ADET HALİNE GETİRDİLER"

AK Parti'nin dün savunduğu bütün değerlerini reddettiğini, beyaz dediğine bugün kara dediğini vurgulayan Kara, bir siyasetçi olmanın yanı sıra bir beyin cerrahı olduğunu, ülkede yalan söylemekten çekinmeyen ve yalan konuşmayı adet haline getiren iktidarla karşı karşıya olduklarını kaydetti.

İktidarın, artık milletin gözünün içine baka baka yalan söyler hale geldiğini iddia eden Kara, "Bu iktidar yalan makinesi haline gelmiştir. Toplumda algı oluşturmak için her türlü yalanı söylüyorlar. Kendi ikbal ve iktidarları için halkı kandırmada ve yalan söylemede ve karalamada bir beis görmüyorlar. Yalan söylemeyi adet haline getirmiş bir iktidarla karşı karşı karşıyayız. Yalanla iman bir arada olmaz. Allah bunları ıslah etsin. Bunlara yapılacak en iyi dua bu. Başka söyleyecek bir söz bulamıyorum. Yalan söylemekten çekinmeyen kişilere ne denilebir ki?" ifadesinde bulundu.