CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, totaliter rejimlerin uzun süre ayakta kalma şansının olmadığını söyledi. İç güvenlik paketinin yasalaşmasıyla ülkenin bir adım daha 'tek adam' ve 'polis devletine' yaklaştığını belirten Öztürk, siyasi iktidarın, Meclis'te siyasi güç çoğunluğuyla çıkardığı antidemokratik torba yasalarla ülkeyi Kuzey Kore'leştirdiğini kaydetti.

Partisinde aday adaylarıyla birlikte basın açıklaması yapan Öztürk, iç güvenlik paketinin yasalaşmasıyla polisin makul şüpheden 'ben senin sakal ve bıyığından şüphelendim' diyerek üst ve araç araması yapabileceğini, demokratik haklarını arayanların da kendilerini bir anda 48 saat gözaltında bulabileceğini ifade etti.
AK Parti'nin yeni Türkiye'sinde özgürlüklerin değil, yasakların olduğunun altını çizen Öztürk, dünden bugüne de dünyadan tecrit kapalı devre sistemlerinde uzun süreli yaşama şanslarının olmadığını söyledi.

Ülkede Kuzey Kore'leşme ve Ortadoğu'da Baas tipi rejimleşmenin torbaya konan makul şüphe yasasıyla başladığına dikkat çeken Öztürk, "Kamuoyunda İç Güvenlik Paketi olarak bilinen 'Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı', Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Ülkemizde demokrasi rafa kalkmış durumda. Bu yasa ile birlikte hoş geldin polis devleti diyoruz. İktidar, bu yasaya yeni Türkiye diyor. Bunun ismi resmen sıkı yönetim yasası. 92 yıllık cumhuriyetimizin tüm demokratik kazanımları antidemokratik yasalarla torbaya sokularak yok edildi. Bu iktidar ömrünü tamamladı." diye konuştu.

CHP'NİN ANTALYA'DAN EN YAŞLI ADAY ADAYI BAYKAL İLE VURAL

Öte yandan Manavgat İlçe Başkanlığı, ilçe binasında 29 Mart'ta yapılacak ön seçimle ilgili aday adayları için tanıtım standı açtı. Açılan stantta aday adayları kendileriyle ilgili broşür, afiş, tanıtım CD'si ve el kitapçıklarını bırakarak ön seçimde oy verecek parti üyelerinin bilgi sahibi olmasını sağlıyor.

CHP Antalya İl Başkanlığı 29 Mart'ta yapılacak ön seçim için partililerin adayları yakından tanıması ve ona göre oy vermesi için kitapçık hazırladı. 7 Haziran seçimlerinde CHP'den Antalya milletvekilliği için biri kontenjan olmak üzere toplam 97 aday adayı bulunuyor. Ön seçimde bir partili en az 7, en fazla 13 olmak üzere bir aday adayına oy verebileceği belirtildi. Ön seçime 24 dönemde Meclis'te CHP'yi temsil eden Dr. Arif Bulut ile 3 dönem vekillik yapan Osman Kaptan katılmıyor. Mevcut milletvekilleri 25. dönem Meclis'te yer almak için Deniz Baykal, Gürkut Acar ve Yıldıray Sapan yeniden aday oldu. CHP'nin Antalya'dan milletvekili aday adayları içinde 77 yaşla en yaşlı aday adayı eski CHP genel başkanı ve milletvekili Deniz Baykal ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş oldu. En genç aday adayı ise 27 yaş ile Serik'ten gazeteci Selim Karcı ile Kaş'tan turizmci Gül Ustaer yer aldı. CHP'nin Antalya'dan tek kontenjan adayı ise Çetin Osman Budak.