CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, 7 Haziran'ın aynı zamanda 'ülkenin polis devleti mi, hukuk devletimi ' olma noktasında son kader seçimi olduğunu söyledi.
Siyasi iktidarın, algıya bağlı hukuksuzluklarının bir bir döküldüğünü belirten Öztürk, Ahmet Davutoğlu'nun yeni Türkiye sloganının içi boş ve temel hak ve hürriyetleri kısıtlamaya yönelik olduğunu kaydetti.
Ülkede çift başlı yönetim nedeniyle yönetilememe sorunun olduğunu vurgulayan Öztürk, ülkenin totaliterleşme noktasında sür'atle Kuzey Kore'ye savrulduğunu ifade etti.
Parti binasında yaptığı açıklamada, iç güvenlik paketinin yasalaşmasıyla birlikte ülkenin polis devletine dönüştüğünü belirten Öztürk, siyasi iktidarın hukuksuzluklarını örtbas etmek için yandaş medyaları üzerinde her gün yaptıkları algı operasyonlarıyla kamuoyunu yanıltarak toplum mühendisliği yaptıklarını söyledi.
Siyasi iktidarın, medya gücüne bağlı sürekli yalan manşetlerle ülke gündemini değiştirmeye çalıştıklarını ileri süren Öztürk, "Aslında 13 yıllık AKP iktidarı sona erdi. İktidarda kalmanın nimetlerine alışanlar koltuğu bırakmak istemiyor. Onlarda bu yaptıkları hukuksuz işlerin bir gün hesabının sorulacağını çok iyi biliyor. Torba yasalarla ülkemiz hukuk devleti olma hüviyetini kaybetti. İç güvenlik paketiyle yasalaşmasıyla resmen polis devletine dönüştü. 7 Haziran seçimleri bu sebeple tarihi öneme sahip. Yalanla dolan bir ülke yönetilmez. Halkımız 7 Haziran'da bu iktidara sandıkta gereken cevabı verdi. Eğitimli kedilerin trafoların ayarlarını bozmaması için sandığa sahip çıkacağız. " diye konuştu.
Öztürk, partililerin ön seçim sonuçlarıyla partide ayrılık gayrılık istemediğini kenetleşmeyi ön plana çıkardığını ifade etti.