6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden ve bitmek bilmeyen artçı depremlerden dolayı bir çok vatandaş aileleriyle birlikte şehir dışına yerleşmek zorunda kaldı. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs tarihinde yapılacağının kesinleşmesi üzerine Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü (NVİ), depremzedelerin seçimlerde seçme ve seçilme hakkının kullanılabilmesi adına bir duyuru yayımladı.

seçim (2)

Buna göre, diğer illere taşınan depremzedelerin geçici barınma yerlerine yönelik adres beyanını 17 Mart 2023 saat 23.59'a kadar nüfus müdürlüklerin yanı sıra e-Devlet ve nüfusmatikler üzerinden yapabilecekleri belirtilmişti.

CHP genel başkan yardımcısı ve Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç bugün sosyal medya üzerinden bir video yayınlarak depremden dolayı şehir dışında olan vatandaşlara 'değerli hemşerilerim tarihin en önemli seçimlerinden biri olan 14 mayıs seçimlerinde seçmen kütüklerinizi başka şehirlere taşımayınız, çünkü Kahramanmaraş'ın geleceğini siz belirleyeceksiniz başka şehirlerin adaylarına oy vermeyiniz. Oyunuzu gelin şehrinizde sizin yanınızda olanlara kullanınız. Oylarınızı Kahramanmaraş'ta kullanın' çağrısında bulundu.