Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) CHP Eskişehir Milletvekili Avukat Cemal Okan Yüksel, Türkiye’de PKK’ya karşı son birkaç yıldır gösterilen hoşgörünün kat be kat fazlası IŞİD’e karşı gösterildiğini söyledi. Yüksel, eğer Türkiye’de IŞİD saldırıları gerçekleştirilmek isteniyorsa, Türkiye’nin buna hazır olduğunu kaydetti. Cemal Okan Yüksel, “Ankara’daki saldırının arkasından da IŞİD çıkarsa durum çok fena. Çünkü bu durum, önümüzdeki günlerde yaşanacak bir terör dizisinin diğer halkası olabilir.” dedi.

Patlama bölgesinde incelemelerde bulunduğunu, olay yeri inceleme ekipleri ve polislerle görüştüğünü anlatan CHP Eskişehir Milletvekili, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi sonuçları incelemesinin ardından, hastanelerdeki yaralıları ziyaret etiğini ifade etti.

Ankara’da Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi sonuçları incelemesinde sırasında yaşanan manzaranın tüyler ürpertici olduğunu aktaran Yüksel, “Patlamanın gerçekleştiği olay yerinde yaptığım incelemelerde ise istihbarat ve güvenlik zafiyetinin olduğu aşikardı. İnsan hayatı bu kadar ucuz ve önemsiz olmamalıydı.” diye konuştu.

ANKARA-İSTANBUL, BAĞDAT VE ŞAM’A DÖNMESİN

Kamuoyunun bu olayın arkasında hangi güçlerin olduğu konusunda merak içinde olduğunu dile getiren CHP Eskişehir Milletvekili Yüksel, “Olayın üzerinden 4 gün geçti. Henüz saldırıyı kimlerin yaptığı konusunda kesin bir şey yok.” dedi.

Ankara’da yaşanan katliamın, Suruç saldırısına benzerliği ile dikkat çektiğini vurgu yapan Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suruç’taki suç, IŞİD’e yüklenmişti. Eğer Ankara’daki saldırının arkasından da IŞİD çıkarsa durum çok fena. Çünkü bu durum, önümüzdeki günlerde yaşanacak bir terör dizisinin diğer halkası olabilir. IŞİD ve benzeri terör örgütlerinin Irak ve Suriye’yi ne hale getirdiği ortada. Ankara ve İstanbul gibi şehirlerimizin Bağdat’a veya Şam’a dönmesin.”

IŞİD KONUSUNDA KİMSE MASUM DEĞİL

Saldırının arkasındakilerin IŞİD olması durumunda akıllara yeni bir soru takıldığını kaydeden CHP’li Yüksel, birçok devlet IŞİD'i amaçları doğrultusunda saldıralar yönlendirdiğini belirterek, “Batı ülkeleri, Rusya, İran, Suriye, İsrail ve diğerleri, hiçbiri IŞİD konusunda masum sayılamaz. IŞİD ve benzeri terör örgütleri devletler arasında kullanıma uygun araçlara döndü. Eğer Türkiye’de IŞİD saldırıları gerçekleştirilmek isteniyorsa, maalesef Türkiye buna hazır. PKK’ya karşı son birkaç yıldır gösterilen hoşgörünün kat be kat fazlası IŞİD’e karşı gösterildi.” diye konuştu.

ORADA DEVLET OLSA İSTİFA EDERLERDİ

Yüksel, İçişleri, Adalet ve Sağlık Bakan’ının olaylara hiçbir şekilde hakim olmadığını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı: “Orada ciddi bir güvenlik açığı vardı; orada devlet yoktu! Çünkü orada devlet olsaydı, bugün Ankara Valisi, İstihbarat Dairesi Başkanı, Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı çoktan istifa etmiş olurdu. Eğer bu devletin güvenlik önlemleri almış haliyse, Allah bizi güvenlik önlemleri alınmamış halinden korusun!”