İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla 29 yaşındaki müridiyle ‘evlendirdiğini’, çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikâyetçi oldu. Türkiye'yi sarsan olayın detayları ortaya çıkmaya devam ediyor.

"Türkiye bu fotoğraftan sonra ayağa kalkmayacaksa hiç bir zaman kalkmasın"

Murat Ağırel, Timur Soykan ve Şule Aydın Halk TV'de sunduğu Kayda Geçsin programında haberi yorumladı. Sesi titreyen sunucu Şule Aydın canlı yayında ağlayarak;

"İzleyicilerin aklına vicdanına teslim ediyoruz bu görüntüyü. Şu an fotoğrafını gördüğünüz isminin Hale diye kodlandığı 6 yaşında bir çocuk. 6 yaşında bir çocuğu gelinlikle çekilmiş fotoğrafı! Türkiye bu fotoğraftan sonra ayağa kalkmayacaksa hiç bir zaman kalkmasın bir daha. Gerçekten 6 yaşındaki çocuğun şu fotoğrafından sonra biz sallayamıyorsak bir şeyleri... Değiştirmiyorsak bu düzeni... Hiçbir zaman değiştirmeyelim" cümleleriyle duruma isyan etti.

İşte dün ortaya çıkan 6 yaşında evlendirilen ve gelinlik giydirilen H.K.G.'nin fotoğrafları...

71220220836499727632 (1)7122022083640972286371220220836279727258

İsmailağa grubuna bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını altı yaşındayken ‘evlendirdiği’ ve yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına sebep olduğu skandala ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tam 6 gün sonra açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bazı basın yayın organlarında yer alan “H.K.G’nin 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldığı” yönündeki haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

“BASIN AÇIKLAMASI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tarafımızdan, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” iddiasıyla açılan davaya müdahil olmuştur.
Bakanlığımızca süreç yakından takip edilerek, bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği”