Anadolu Ajansı Kayseri Bölge Müdürü Tevfik Işık, Hiçyılmaz'ı ziyaret etti. Hiçyılmaz, ziyarette yaptığı açıklamada, terör olaylarının ülkeleri geri götürdüğünü söyledi.

Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunda yaşanan olayların yıllardır devlet yatırımlarını engellediğini belirten Hiçyılmaz, "Devlet, baraj yapayım, yol yapayım diyor, adamlar geliyor iş makinelerini yakıyor. Ondan sonra 'devlet bize yatırım yapmıyor' diyorlar. Çözüm süreci bu açıdan çok önemli" diye konuştu.

Hiçyılmaz, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması açısından çözüm sürecinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu süreç, sağlıklı bir şekilde, Türkiye'nin herhangi bir bölgesini rencide etmeden, ulusal bazda bir konsensüsle (uzlaşmayla) bir neticeye, çözüme kavuşursa ve terör gibi bir sıkıntı ortadan kalkarsa Türkiye, dünyanın en önemli ülkelerinden biri olur, çok büyük bir sıçrama yapar. Dünyadaki ilk 10 ekonomi içerisine girebilme hedefimizi işte o zaman sağlayabiliriz. 2023 hedefleri çözüm sürecine bağlı. Tek taraflı gayretler yeterli olmuyor çünkü bunları yaparken birilerinin Türkiye'yi eteğinden tutup geriye doğru çektiği görülüyor. 'Türkiye ilerlemesin, gelişmesin' deniyor. Dolayısıyla bunları önleyebilmek için daha güçlü olmak gerekiyor. İç işlerimizde bu sıkıntıları halletmemiz gerekiyor."

Türkiye'nin dostu kadar düşmanının da çok olduğuna dikkati çeken Hiçyılmaz, "Geçmişte hizmet noktasında gayret gösterdiklerini söyleyen kesime ait olan yayın organlarının yaptıkları yayınlarla kime hizmet ettiklerini iyi düşünmeleri gerekiyor. Bu yayın organlarının Türkiye'nin geri gitmesini, gelişmemesini isteyen, geçmişte ülkemize zarar veren akımlarla kol kola girdiklerini fark etmeleri gerekir. İleride Türkiye'nin sıkıntıya girmesinden sorumlu olacaklardır. Belli mihraklar bunu zaten yapıyordu, Türkiye'nin gelişmesini istemediklerini gösteriyorlardı. Şimdi bunlara bilerek ya da bilmeyerek yardımcı olan ve özellikle yayın kuruluşlarıyla yangına körükle giden, o mihraklarla kol kola girmekten çekinmeyen bu insanların bir kez daha düşünmesi gerekir. Türkiye, bu tür hareketlere maruz kaldığı sürece birlik ve beraberliğini muhafaza etmekte sıkıntı çeker" şeklinde konuştu.

Bir başka ülkenin otoritesine saygı göstermek gerektiğini düşünenlerin, Türkiye'deki otoriteye de saygılı olmaları gerektiğini dile getiren Hiçyılmaz, "Hükümet, halkın oylarıyla seçilmiş meşru bir hükümettir. Onların aldığı kararlara da bizlerin uyması gerekir. Beğenmediğimiz noktalar varsa, parti kurmak vasıtasıyla veya kurulmuş bir partiye destek vermek suretiyle bunun mücadelesi yapılabilir ancak bu mücadeleyi yaparken de geçmişte tamamen zıt düşüncelerde olanların Türkiye'nin karışmasına yönelik hareketlerde kol kola giriyor olması beni üzüyor" ifadelerini kullandı.

Hiçyılmaz, istikrarın sağlanması için seçim barajının gerekliliğini kabul ettiğini ancak farklı görüşlerin de TBMM'de temsil edilmesinin uygun olduğunu düşündüğünü söyledi.