Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat 2023 tarihli depremin, tarihin en büyük doğal afetlerinden biri olduğunu ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. Bu afetlerin yaralarının süratle sarılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. 2024 bütçesinde deprem çalışmalarına 1 trilyon liradan fazla kaynak ayırdıklarını söyledi.

Kahramanmaraş’ta Kadın Girişimciliği Artırma Projesi 'KİGEM' Tanıtıldı Kahramanmaraş’ta Kadın Girişimciliği Artırma Projesi 'KİGEM' Tanıtıldı

Depremden etkilenen 11 şehirde 451 bin 297 bağımsız bölümün inşasına başlandığını ve 4 bin 333 köyde, toplam 100 bin köy evinin inşa edildiğini belirtti. Ayrıca, 2025 yılına kadar tüm hak sahiplerini konut ve iş yerlerine kavuşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Şehirlerin yeniden tasarlanması ve altyapı çalışmalarına da vurgu yapan Erdoğan, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'ya 'şehir meydanı' projesi başlattıklarını ve bu projelerin hayata geçirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Bu kapsamda, İLBANK aracılığıyla yerel yönetimlere 64 milyar lira hibe desteği sağlandığını aktardı.

Ayrıca, afetzedelerin talepleri doğrultusunda Yerinde Dönüşüm Projesi'nin devreye alındığını ve bu projeye başvuruların yoğun olduğunu ifade etti. Bu projeye finansal destek sağlandığını ve işlemlerin başladığını belirtti.