MALATYA (AA) - Yoğun kar yağışı Darende ilçe merkezi ve kırsaldaki mahallelerde hayatı olumsuz etkiledi. Darende Belediyesi'nce oluşturulan ekipler kar yağışıyla birlikte çalışmalara başladı.

Buzlanma olmaması için yollarda çalışmalarını sürdüren ekipler, ulaşımın rahat sağlanabilmesi amacıyla yoğun çaba sarf etti. Ekipler ilçe merkezinde ana yol, cadde ve sokaklarda yoğun çalışma yaparak karla mücadeleyi sürdürdü. 

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, sahada incelemelerde bulunarak çalışmaları denetledi. Esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Eser, talep ve sorunları dinledi. Çalışmalara ilişkin bilgiler veren Eser, “İlçemizde etkili olan kar yağışı nedeniyle dünden beri ekiplerimiz yoğun çalışıyorlar. Cadde ve sokaklardaki çalışmaları yerinde inceledik, çarşı esnaflarımıza da karla mücadele çalşmalarımız hakkında bilgiler verdik. Diğer yandan kırsaldaki mahalle yollarımızdaki çalışmalarımız da devam ediyor. Çalışmalarımız vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak adına hızlı bir şekilde devam edecektir” diye konuştu.

Eser, Büyükşehir Belediyesi ile koordineli yürütülmekte olan çalışmalar kapsamında ekiplerin iş makineleriyle 24 saat esasına göre görev yaptığını belirtti.

Esnaflar da Eser'e belediye çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, çay ikramında bulundu.