AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da 10 Ekim’de 102 kişinin öldüğü dönemde iktidarda AK Parti’nin değil bağımsız seçim hükümetinin olduğunu savundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım erken seçim propagandası kapsamında Antalya’da partililere hitap etti. Turgut Özal Kapalı Spor Salonu’nun yanında oluşturulan miting alanında konuşan Davutoğlu, MHP, CHP ve BDP’ye yüklendi. Tüm partilerin AK Parti’ye karşı bir araya geldiğini, AK Parti düşmanlığı yaptığını savundu. Davutoğlu, dün Ankara’da CHP önünde silahla havaya ateş eden magandaları şiddetle kınadığını söyledi. Türkiye’nin 1 Kasım’da demokrasi destanı yazacağını belirten Davutoğlu, 13 yıllık birikimlerin korunması için 1 Kasım seçimlerinin önemli olduğunu hatırlattı.

Ankara’da 10 Ekim’de 102 kişinin öldüğü patlama sonrası iktidarda AK Parti’nin değil bağımsız seçim hükümetinin olduğunu savunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya mitinginde “DEAŞ vatandaşlarımızı katletti. Bunun karşılığında da AKP iktidarı, AKP hükümeti dimdik durdu ve bu al bayrağı hiçbir haine çiğnetmeyeceğini dünya âleme gösterdi.” ifadelerini kullandı.

“Baktılar ki AKP’yi yıkamıyorlar bizi en hassas noktamızdan terörden vurmaya çalıştılar.” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: “Gencecik evlatlarımızı şehit ediyorlar sokakları yakıp yıkıyorlar. 7 Haziran’dan sonra bir yönetim boşluğu var zannedip Ceylanpınar’da iki polisimizi ensesinden vurup şehit ettiler. DEAŞ vatandaşlarımızı katletti. Bunun karşılığında da AKP iktidarı, AKP hükümeti dimdik durdu ve bu al bayrağı hiçbir haine çiğnetmeyeceğini dünya âleme gösterdi. Bizler millerin iradesi üzerinde, Türkiye’nin milli duruşu üzerinde mühendislik yapmaya çalışıyorlar. Allah'ın yardımıyla yine başaramayacaklar. Bu ülke dimdik ayaktadır. Dimdik ayakta kalacak Allah’ın izniyle. Terörü de bölgemizdeki çatışmalardan bize yansıyan olumsuzlukları yeneceğiz, yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz.”

Konuşması sırasında sürekli dış güçler ve terör örgütlerinden söz eden Davutoğlu bir de bedduada bulundu: “İnanıyorum ki 1 Kasım’da sizler Türkiye’nin 13 yıldır olduğu gibi bundan sonra da güçlü ve demokratik bir yönetime ulaşması için o tertemiz ellerinizle, -ahh o elleri bir daha göreyim, ne güzel görünüyorsunuz, bir daha göreyim, ah o bu eller, tutunası eller, tutula tutula tutula bir arada ileriye yürünesi eller- Allah, bu elleri, Türk'ü Kürt'ü, Sünni'si, Alevi'si bu elleri hiç birbirinden ayırmasın. Bu eller silah verenler kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenler, bu ellere molotof, taş verenleri kahretsin. Onlara karşı bizi muktedir eylesin.”

İLÇE ZİYARETİ PAZARLIĞI

Miting sırasına Antalya’nın ilçelerini ziyaret edeceğini ifade eden Davutoğlu, partililerle pazarlık yaptı. Davutoğlu, “Tabi bu ziyaret neye bağlı, Hangi ilçe en çok oyu verirse 1 ay içinde o ilçeyi ziyaret edeceğim. En yüksek oy oranını hangi ilçemiz verirse.” dedi.

7 Haziran seçimleri sonrası diğer partilerin görevden kaçtığını iddia eden Davutoğlu, “Millet uzlaşın dedi. 7 Haziran’da onlar kendi siyasi menfaatlerinin peşinde düştüler. Millet hükümete girin diyor. Hepsi ayrı tarafa kaçıyor.” ifadesini kullandı.

Siyasi partilerin ve terör örgütlerinin AK Parti düşmanlığında birleştiğini söyleyen
Davutoğlu, Türkiye’nin her tarafında siyaset yaptıklarını belirterek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Diyarbakır’da kutlayacağını kaydetti. 13 yıl iktidarda kalan AK Parti’nin 1 Kasım’da yeniden iktidara gelmesi durumunda yemden KDV’yi kaldıracaklarını, seraların elektriklerini ise daha ucuza verecekleri vaadinde bulundu.