Hatay'da depreme yakalanan ve 4,5 saat boyunca enkaz altında kalan 16 yaşındaki tek yumurta ikizi depremzede kız kardeşler, okula devam edebilmek adına Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi'ne kayıt yaptırdı. Ancak, yaşadıkları travmanın etkisiyle korkularını birlikte yenmeye çalışan kardeşler, yurtta bir arada uyudukları gerekçesiyle "eşcinsel" suçlamasıyla karşılaştılar.

Baba Mehmet Tuzsuz'un aktardığına göre, aynı okulun yurduna yerleşen kız kardeşlerden biri, deprem korkusuyla kardeşiyle aynı odada ve yatakta uyumaya başladı. Ancak, yurtta kalan diğer öğrencilerden biri, "birlikte uyuyorlar" diyerek durumu yurt yönetimine şikayet etti. İddialara göre, bu şikayet sonrasında öğretmen, çocukların durumunu analiz etmek yerine "siz eşcinselsiniz" diyerek ahlaki bir yargıda bulundu. Yurt Müdür Yardımcısı da babayı arayarak, "Kızlar eşcinsel, gel kayıtlarını al. Okulda ve yurtta istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Depremi Sonrası Türkiye'de Evsizlik Alarm Veriyor: Dünya İkincisiyiz! Kahramanmaraş Depremi Sonrası Türkiye'de Evsizlik Alarm Veriyor: Dünya İkincisiyiz!

Yaşanan olayın ardından 15 Aralık akşamı yurt yönetimi, hiçbir gerekçe göstermeksizin öğrencileri yurttan attı. Öğrenciler o geceyi bir tanıdıklarının evinde geçirdi. Baba Mehmet Tuzsuz, durumu KRT TV canlı yayınında paylaşarak yetkililere karşı hukuki süreç başlatacağını ve çocuklarının kaydını aldırmayacağını belirtti.