Kutlama programının başından sonuna kadar öğrencilerin eğlendiği 23 Nisan kutlamasında aynı zamanda plaket takdimleri de yapıldı.

Dereli Mehmet Afşar İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan 23 Nisan kutlamaları, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın ardından Dereli Mehmet Afşar İlköğretim Okulu Müdürü Sıddık Şirikçi, okul çevre düzenlemesi ve diğer konularda okula yardımlarından dolayı Büğlek Mahallesi Muhtarı Veysel Us'a plaket takdim etti.

Okul öğretmenlerinden Betül Yanık'ın okula çeşme yaptırmasından dolayı Okul Müdür Yardımcısı Yavuz Zeybek plaketi takdim ederken, aynı zamanda okulun bütün etkinliklerine katılan ve müzik ve ses sistemlerini ücretsiz kullanan öğrenci Velisi Nuri Aksu'ya da okul öğretmenlerinden Erol Oran plaket verdi.

Plaket takdiminin ardından kutlamalara geçildi.

Dereli Mehmet Afşar İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencilerinden  başlamak üzere 8. Sınıf öğrencilerine kadar hemen hemen bütün öğrencilerin yer aldığı kutlama etkinlikleri öğrenci velileri tarafından ayakta alkışlandı.

Baştan sona öğrencilerin eğlenmelerine yönelik hazırlanan kutlama programında öğrenciler tarafından şiirler okundu, şarkılar söylendi. Canlandırmalar yapıldı.

1-A sınıfı öğrencilerinden Emine Palabıçak ve İbrahim Purtaş ile 1-B sınıfı öğrencilerinden Sıla Gök şiirler okudular.

2.Kademe öğrencilerinin oratoryo gösterilerinde herkesimden insan tiplemesinin canlandırılarak Atatürk yanımızda şiirinin söylenmesinin ardından üç kere ”˜Ne Mutlu Türküm Diyene' sözünün söylenmesinin ardından gösterileri izleyenler ayağa kalkarak öğrencileri alkışladılar.

Anasınıfı öğrencilerinin ”˜Torantella' isimli dans gösterisinin ardından yine ana sınıfı öğrencilerinin şarkılı dans gösterileri de heyecanla izlendi.

1-A sınıfı öğrencilerinin 23 Nisan adlı şiir okumasının ardından 1-B sınıfı öğrencilerinin Konuşan Tablo adlı gösterisi ayrı bir heyecan yaratarak alkışlandı.

2-A sınıfı öğrencilerinin sergilediği ”˜İstanbul'un Fethi isimli oyunda kıyafet değiştirerek halkın arasına karışan Fatih Sultan Mehmet Han'ın alışveriş yaptığı esnaftan ikinci bir ürünü istemesi üzerine esnafın ”˜Efendim ben siftahımı yaptım, rica etsem onu da diğer komşu esnafımdan alır mısın' demesi üzerine Fatih Sultan Mehmet Han; ”˜Bu halk benim arkamda destek olduğu sürece değil İstanbul'u ben dünyayı fethederim sözleri kutlama programına esas damgayı vuran oyun oldu.

2-A sınıfı öğrencilerinin Tık Dedi Kapı adlı oyunu, 3-A sınıfı öğrencilerinin Damat Halayı, Playback gösterileri ve şarkı söylemeleri coşkuyu artırdı.

4-A sınıfı öğrencilerinin bayrak gösterisi, 5-A sınıfı öğrencilerinin  The Finger Family (Parmak Ailesi)  adlı şarkıyı söylemesi ile çocuklar coşarken, daha sonra yarışmalara geçildi.

1 sınıf öğrencilerinin balon patlatma ve sandalye kapmaca oyunları zevkle izlendi. 2,3 ve 4. Sınıf öğrencilerinin yumurta taşıma oyunu ve çuval yarışları heyecanı daha da artırdı.

5 ve 6. Sınıf öğrencilerinin jimnastik gösterileri ile dikkatlice izlenirken, 5,6 ve 7. Sınıf öğrencilerinin çuval yarışmaları  coşkulu anlar yaşattı.

Kutlamaların ardından veliler okul idaresine ve öğretmenlerine böylense anlamlı bir kutlama programı hazırladıklarından dolayı teşekkür ederek okul bahçesinden ayrıldılar.