Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şubesi ile Türk Kızılayı Malatya Şubesi Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Mustafa Toprak’ı ziyaret etti.
Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şubesi Başkanı Yunus Millioğulları ve Türk Kızılayı Malatya Şubesi Başkanı Avukat Umut Yalçın ile yönetim kurulu üyeleri Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dileterek hayırlı olsun dileklerini iletti. Millioğulları 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini kınadıklarını belirtti. Millioğulları, Kurtuluş Savaşı’nda atalarımızın kanı pahasına kurdukları Türkiye Büyük Millet Meclisini, Cumhurbaşkanlığını, emniyet güçlerine ait binaları ve daha birçok kamu kurumlarını bombalayan, kendi vatandaşlarının ölümüne ve yaralanmasına neden olan, şerefli Türk ordusunu karalayarak zaaf içinde gösteren FETÖ / PDY hainlerini en sert şekilde kınadıklarını dile getirdi.
Türk Kızılayı Malatya Şubesi Başkanı Avukat Yalçın, 1868 yılında kurulan Türk Kızılayı’nın milletin bir kurumu olarak o günden bu güne kadar her zaman zor anlarında milletinin yanında yer aldığını ifade etti.
Vali Mustafa Toprak, başkanlara ve üyelerine ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, 15 Temmuz sürecinde göstermiş oldukları çalışmalar ve katkılarından dolayı teşekkür etti.
Önce Vatan Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Kıbrız ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Halit Ziya Öztürk ve dernek üyeleri de Vali Toprak’ı makamında ziyaret etti. Dernek başkanları Kıbrız ve Öztürk, Vali Toprak’ın bu hain darbe girişimi esnasında ve sonrasında çok önemli çalışmaları, gayretleri olduğunu belirtti.
Son olarak konuşan Toprak’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 15 Temmuz akşamı ve ertesinde tüm ülkede olduğu gibi Malatya’da önemli olayların yaşandığını belirtti. Toprak, FETÖ / PDY teröristlerine geçit vermeyen sivil toplum kuruluşlarının büyük payının olduğunu aktardı.