BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, sicillerinde kargaşa, anarşi, fitne, gözyaşı ve kin gibi sabıkaları olan bölücülerin Nevruz'u sahiplenmelerini büyük bir çelişki olarak gördüğünü ve bunu telin ettiğini söyledi.

21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayan Mustafa Destici, Türk milletinin tarih sahnesine çıktığı günlerden bu yana Nevruz'u, kurtuluş ve bahar bayramı olarak kutladığına işaret etti.

Destici, “Bahar ve mutluluk bayramı olan Nevruz Bayramı’nın eli kanlı teröristlerle hiçbir şekilde ilgisi kurulamaz. Nevruz, barış, sevgi, mutluluk ve paylaşımın adıdır. Sicillerinde terör, kargaşa, anarşi, fitne, gözyaşı, kin, nefret gibi sabıkaları olan bölücülerin Nevruz'u sahiplenmelerini büyük bir çelişki olarak görüyorum. Ve bunu şiddetle telin ediyorum.” dedi.

“BÖLÜCÜLERE FIRSAT VERİLMESİNDEN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ”

Müreffeh bir ülkede yaşamın barış ve kardeşlik içinde sağlanacağı gerçeğine inanan kişiler olarak, bölücülere fırsat verilmesinden duydukları üzüntüyü milletle paylaşan Destici, şunları kaydetti:
“Yıllardır milletimizin başına bela olan bu bölücüler, içlerinde, milletin birliğine beraberliğine kasteden mesajları vermek için bu 'ortak geleneği' fırsata dönüştürmüşlerdir. Mevsimlerin en güzeli olan ve 'Bahar'ın başlangıcı' olarak ta ifade edilen Nevruz'da; bu geleneği hisseden-yaşayan fertlerin her türlü derdini, kederini unutmak zorunda olduğu bir gün kabul ederken bölücülerin kökleri ateizme, geçmişleri ve yaşantıları fitneye, kargaşaya, kine ve nefrete uzananların bugünü kendi emellerine alet etmesinin kederlere yol açmıştır.”