CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye'de Tip 1 diyabet hastalarının kullanması gereken glukoz sensörlerinin SGK geri ödeme kapsamına alınmamasına tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın daha önce verdiği müjdeye rağmen bir adım atılmadığını belirten İlgezdi, konuyu TBMM gündemine taşıdı.

İlgezdi, Türkiye'nin uzaya çıktığını ve kendi uçağını üretebilen bir ülke olarak, Tip 1 diyabet hastalarının hayati önem taşıyan glukoz sensörlerine erişimini sağlaması gerektiğini vurguladı. Çocuklar için özellikle önemli olan bu sensörlerin, ailelerin yaşam kalitesini artırdığını ve çocukları koruduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş'ta 4 Aylık Hamile Kadının Karnından Dev Tümör Çıkartıldı! Kahramanmaraş'ta 4 Aylık Hamile Kadının Karnından Dev Tümör Çıkartıldı!

Aylık maliyeti 4 bin lira civarında olan sensörlerin ekonomik olarak zorlayıcı olduğunu belirten İlgezdi, devletin 18 yaş altı Tip 1 diyabetli çocukların sensör masraflarını karşılaması gerektiğini dile getirdi. Bu adımın toplamda 1 milyar 100 milyon TL'ye mal olacağını ancak bu miktarın bakanlıklara alınan veya kiralanan araçların maliyetleriyle karşılaştırıldığında karşılanabilir olduğunu söyledi.

İlgezdi ayrıca, Sağlık Bakanlığı'nın ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın oluşturduğu bilim kurullarının sensörlerin geri ödemesini kabul ettiğini belirtti. Ancak halen somut bir adım atılmadığını ve yaşanan mağduriyetin devam ettiğini ifade etti. İlgezdi'nin girişimleriyle konunun TBMM gündemine taşınmasıyla, umarız ki bu önemli sağlık sorunu çözüme kavuşturulur.