Her şeyin Ateş pahası olduğu bu dönemde vatandaşlar şimdi de kurbanlık derdine düştü. Kurban bayramını az bir zaman kala vatandaşlar büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık hayvanların kaç liraya satılacağını merak ediyorlar. 

Bu sene kurban bayramında küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklar koyun kuzu keçi dana düve boğa iğdiş fiyatları geçen seneye göre iki katından daha pahalıya satılacak. 

Geçtiğimiz yıl 20 lira ile 30 lira arasında değişen canlı kilogram fiyatları bu sene en ucuz satılan illerde 50 liradan başlıyor ve 70 liraya kadar çıkıyor. Yüksek enflasyon, yem fiyatlarındaki çok büyük artışlar nedeniyle kurbanlıkların bu sene yüzde 150'leri bulan bir artışla vatandaşlara ulaşması bekleniyor.

Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Mardin, Hakkari, Şırnak, Bitlis Siirt gibi Doğu illerinde kurbanlık fiyatları büyükbaşlarda canlı kilo ile 50 liradan başlıyor 65 liraya kadar çıkıyor. 

kurbanlik-eerzurum

KURBAN BAYRAMI 2022 HİSSE FİYATLARI

Yine bu illerde hisse bedelleri 4500 lira ile 9000 lira arasında değişiyor. Küçükbaş hayvan kesmek isteyenler ise 2000 lira ile 6.000 lira arasında bir parayı gözden çıkarması gerekiyor.

Kurbanlık fiyatlarını bu illerde bulunan belediyeler henüz açıklamadı. Zaten belediyelerin açıkladığı fiyatların herhangi bir bağlayıcılığı yok.

KURBANLIK FİYATLARI YÜZDE 120 ARTTI

Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin gibi illerde bu sene kurbanlık fiyatları aşağıdaki gibi uygulanıyor.

Tosun 65 TL (Geçen sene 30 TL)

Düve 60 TL (Geçen sene 29 TL)

İnek 52 TL (Geçen sene 26 TL)

Toklu 68 TL (Geçen sene 32 TL)

İğdiş 66 TL (Geçen sene 30 TL)

kurbanlik

2022 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arefe günü 8 Temmuz Cuma günü olacak. Bayramın birinci günü ise 9 Temmuz 2022 tarihine denk geliyor.

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi

Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar

Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

kurbanlık fiyatları

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağına yönelik araştırmalar yapılmaya devam ediyor. Bu yıl Kurban Bayramı arefe günü cuma gününe denk geliyor. Arefe günü kamu kurum ve kuruluşları yarım gün tatil oluyor. Bayramın birinci günü ise cumartesi günü olacak. Bayram dört gün boyunca devam edecek ve 12 Temmuz Salı günü sona erecek. Henüz bayram tatilinin uzatıldığı ile ilgili bir açıklama yapılmadı.