Antalya'da atıl haldeki Dokuma Fabrikası'na ait alanın nasıl değerlendireceğini belirlemek için oluşturulan Dokuma Çalışma Grubu ilk ortak akıl toplantısını yaptı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün ev sahipliğinde, geçmişte kente hizmet etmiş eski belediye başkanlarını, siyasetçileri, akademisyenleri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerini fabrikanın sosyal tesisinde bir araya getiren Çalışma Grubu, görüş ve önerileri dinledi. Fabrikaya ait tesislerin birlikte gezilmesinin ardından gerçekleştirilen toplantıda alanın halkın da rahatlıkla kullanabileceği müze ve kültür parkı olarak düzenlenmesi fikri öne çıktı.

Gazeteciler, politikacılar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kent konseyi üyeleri, meslek odaları temsilcileri ve ulusal uzmanlardan oluşan 6 farklı grupla daha bir araya gelecek Çalışma Grubu'nun hazırlayacağı rapor nisan ayında Kepez Belediyesi Meclisi'ne sunulacak. Yürütülen çalışmalar sonunda Dokuma Fabrikası'na ait toplam 455 dönüm büyüklüğe sahip alanın fabrika ve müştemilatları ile yeşil dokunun bulunduğu 238 dönümlük bölümünün nasıl kullanılacağı planlanmış olacak.

Ortak akıl toplantılarının ilkine eski Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hasan Subaşı, eski Kepez Belediyesi Başkanı Mehmet Atay, eski MHP İl Başkanı Nizamettin Sağır, emekli akademisyen Tuncay Neyişçi, emekli arkeolog Orhan Atvur, sivil kent tarihçisi Hüseyin Çimrin, mimar Özcan Kırmızıoğlu, eski politikacı Mahmut Çelik ile İbrahim Ekinci ve Çalışma Grubu'nun üyeleri katıldı.