Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan Osmaniye Tabip Odası üyesi bir grup doktor ve sağlık çalışanı, Arslan'ı ölümünün 3'üncü yılında andı.
Sağlık çalışanları adına gazetecilere açıklama yapan oda başkanı Bengü Başlamışlı İmadoğlu, Ersin Arslan'ın öldürülmesinin üzerinden 3 yıl geçtiğini hatırlattı.

Arslan'ın yaşamının baharında, umutları, gelecek hayalleri olan bir hekim olduğunu anlatan İmadoğlu, "Bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Bunun ardından Sağlık Bakanlığı tarafından 113 Şiddet Bildirim Sistemi kuruldu" dedi.

2012 yılından bu yana sağlık çalışanlarına uygulanan şiddeti rakamlarıyla açıklayan İmadoğlu, şöyle konuştu:

"14 Mayıs 2012'den 2015'in Mart ayına kadar, 31 bin 767 sağlık çalışanı şiddete uğramıştır. Bunların 18 bini hekim, 13 bini ise diğer sağlık çalışanlarıdır. Saldırıların üçte biri fiziki saldırıdır. Bakanlığa her ay bine yakın şiddet olayı bildiriliyor. Bunlar sadece kayıtlarda yer alanlar. Arslan'ın ölümünden bu yana sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik gerçek manada tedbir almamıştır."

İmadoğlu, yetkilileri birlikte çözüm üretmeye davet ettiklerini belirterek, taleplerinin yerine getirilmesi için mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

Grup, daha sonra Arslan için havaya balon bıraktı.