Berkin Elvan ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Aydın Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’nde Biyoloji öğretmeni olan Erhun Yalçın’ın Erzurum Şenkaya Akşar Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne tayinini sürgün olarak değerlendiren Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, eğitim camiasında cadı avı yapıldığını söyledi.

Öğretmen Erhun Yalçın’a destek için Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, “Eğitim Sen ve KESK`e bağlı sendikaların üyeleri, yıllardır sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi sürecinde pek çok kez baskılara, cezalara, soruşturma ve sürgünlere, hatta görevden almalara maruz bırakıldı. Bunlar siyasi iktidarın yıldırma politikaları ile hizaya getirilmeye çalışmalarıdır.” dedi.

Üye ve yöneticileri hakkında açılan adli ve idari soruşturmaların kendileri için ne ilk ne de son olacağının göründüğünü vurgulayan Ali Gün, "İlimizde yaşananlarda bunu doğrulamaktadır. Aydın Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’nde Biyoloji öğretmeni olan üyemiz Erhun Yalçın, Berkin Elvan’ın katillerinin 2 yıldır açıklanmamış olmasına tepki gösteren bir yorumu paylaşmıştır. Berkin Elvan’ın katillerinin açıklanmasını istemek, adalet istemek sadece Erhun öğretmenin değil, bizlerin olduğu gibi ülkemizdeki milyonlarca insanın da talebidir. Ayrıca suç da değildir. Öğretmenimiz 2 Nisan günü alelacele görevden uzaklaştırılmıştır. Yaptığımız tüm girişimlerimize rağmen bugüne kadar görevine başlatılmadığı gibi Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı tarafından savunması istenmiştir. Ayrıca Erhun Öğretmene yapılan tebligat ile görev yeri değiştirilerek Erzurum Şenkaya Akşar Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne sürgün kararı verilmiştir. Bu sürgün kararını kabul etmiyoruz. Bizler tüm bu baskılara sessiz kalmayacağız. Meşru, demokratik haklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

Erhun öğretmenin sosyal medyadaki paylaşımlarını düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında yaptığını belirten Gün, “Her ne kadar düşünce ve ifade özgürlüğü, AKP’nin onaylamadığı ya da toplumdaki genel kanının aksine olan düşünceleri ifade etme hakkını içinde barındırsa da yaşanan bu olaylar durumun tam tersi olduğunu göstermektedir. Görünen o ki Milli Eğitim Bakanlığı, özel bir birim kurarak kendisi gibi düşünmeyen tüm eğitim emekçilerini sosyal medyadan tespit edip haklarında işlem başlatmak için cadı avı başlatmıştır. İç güvenlik paketi, sosyal medyaya getirilen yasaklar, emekçilere açılan soruşturmalar ve AKP yandaşı trollerin sosyal medyada yürüttüğü linç kampanyaları söz konusu baskının ulaştığı boyutları açıkça gözler önüne sermektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nı baskı, soruşturma ve ceza verme pratiklerinde değil, sorunlarımızın çözümünde hızlı olmaya davet ediyoruz. AKP’nin, temel hak ve özgürlüklerimizi ortadan kaldırma çabası içinde olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu kapsamda Eğitim Sen Aydın Şubesi olarak, üyemiz Erhun Yalçın’ın yalnız olmadığının ve hiçbir üyemizin temel hak ve özgürlüklerini çiğnetmeyeceğimizin çok iyi bilinmesini istiyoruz. Erhun Yalçın’ın bir an önce eski görev yerinde göreve başlatılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.