Hayat Boyu İlerleme Derneği Yerel Sivil Toplum Kuruluşları Hibe Programı kapsamında kabul edilen Aktif Katılım, Demokratik Gelişim, Etkili İletişim, Doğru Yönetişim isimli projelerinin ilçe istişare toplantılarını gerçekleştirdi. Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerinde bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Kahramanmaraş Gençlik Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya ilimizden birçok Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katılım gerçekleştirdi.

Toplantıya katılan Sivil Toplum kuruluşlarına Hayat Boyu İlerleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat ÇİFTÇİ ve Proje Koordinatörü Necat ÖNDER tarafından proje ile ilgili bilgilendirmeler ve ilçe STK’ları ile yapılan istişare toplantıları hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır.

Proje Koordinatörü Necat ÖNDER tarafından yapılan sunumda aşağıdaki konulara yer verildi;

İlçe istişare toplantılarımız sonrasında Projemiz kapsamında planlanan çalışma komisyonları oluşturulmuştur. Yarın proje komisyonlarıyla detayları görüşmek üzere bir araya geleceğiz süreç içerisinde bizlere verdiğiniz destekten dolayı bütün Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Toplantıda sivil toplum kuruluşları katılımcılık, demokratik gelişim, çeşitli kurum ve kuruluşlarla iletişim ve yönetişim konusunda yaşadıkları sorunları dile getirmişler bunların çözümlerine yönelik görüş ve önerilerini beyan etmişlerdir. Bu toplantıda elde edilen veriler projemizin bundan sonraki sürecinin daha etkili bir şekilde yürütülmesine ışık tutacaktır. 6 ay daha devam edecek olan projemizde benzer toplantılar sık sık yapılarak ilimizdeki STK’ların sürece katılımı sağlanacaktır. Projenin sonunda ortaya çıkacak web tabanlı Sivil Toplum Platformu etkin bir tüzel kişilik hüviyeti kazanarak ilimizdeki Sivil Toplum Sektörünün gelişmesine katkıda bulunacaktır.

Proje hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen ilimiz Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri Hayat Boyu İlerleme Derneği ile irtibata geçebilir ve oluşturulacak web tabanlı Sivil Toplum Platformuna kayıt yaptırabilirler.