Konuyla ilgili bilgi veren Çözüm Dershanesi Müdürü Zafer BAŞA "Yıllardır süregelen dershanelerin kapanması konusundaki tartışmaların hala devam etttiğini" söyledi. "29.05.2014 tarihinde yayımlanan 5580 sayılı kanun kapsamında faal olan dershanelerin dönüşüm başvuruları devam etmektedir. Dershanelerin dönüşüm kılavuzuna göre dershaneler 01.09.2015 yılında faaliyetlerine son vermek zorundadır." diyen Zafer Başa

"Çözüm Dershanesi olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın almış olduğu kararlara karşı direnmek yerine kanunlara uymayı tercih ettik. Çünkü bizim öğretmen kadromuzun ilkesi öğretmek ve öğrencilerinin yanında olmaktır. Bu yüzden kurum binamızın önünde dershane ya da özel okul yazması bizim ilkemizde bir değişiklik yapmayacağına inanmaktayız. Eğitim sistemini eleştirmek yerine eğitime katkı sağlamak inancı ile yolumuza kanunlar çerçevesinde devam edeceğiz." diye konuştu.

Başa şöyle devam etti:

"Şu ana kadar ilimiz merkezinde faaliyet gösteren hiçbir dershane dönüşüm başvurusunda bulunmadı. 25.12.2014 tarihi itibarı ile ilimiz Milli Eğitim Müdürlüğü’ne özel okula dönüşüm başvurusunda bulunduk. Başvurumuz doğrultusunda il Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı 30.12.2014 tarihinde başvurumuz onaylandı. 2014-2015 eğitim öğretim dönemi tamamlanıp LYS öğrencilerimizi 21.06.2015 tarihinde sınavlarına girmeleriyle birlikte de dershane faaliyetimize son verip dershane faaliyetimizin tamamlanmasıyla birlikte okul dönüşüm işlemlerimizi de tamamlamayı planlıyoruz. Dönüşüm işlemlerimizin tamamlanmasıyla birlikte 2015-2016 yılında faaliyet alanımız ‘’Temel Lise’’ , okul ismimiz ‘’Necip Fazıl Lisesi’’  olacak. 2015-2016 eğitim döneminde okulumuza kayıt yaptıran öğrencilere Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi standartlarında eğitim öğretim sunacağız. Kayıt sürecinde 9-10-11 ve 12.sınıf öğrencileri özel okulumuza kayıt yapılabilecek.  Örneğin şu anda 9.sınıftaki Meslek Lisesinde ya da 10.sınıftaki Anadolu Lisesinde kayıtlı olan bir öğrenci eğitim öğretim gördüğü okulundan kaydını aldırarak Özel Necip Fazıl Temel Lisesi’ne kayıt yaptırabilecek. Bu sayede öğrencileri istemedikleri liselerde istemedikleri alanlarda eğitim görmek zorunda kalmayacaklar. Okulumuza kayıt yaptıran öğrenciler 24 kişilik sınıflarda özel okul standartlarında eğitim öğretimlerine kaldığı yerden devam edebilecekler. Ayrıca okulumuza kayıt yaptıran öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığının teşvik seçeneğinden faydalanabilecek. Eğitim öğretime 2015-2016 eğitim öğretim döneminde başlayacağımızdan okulumuz adına ileriki tarihlerde 8-9-10-11.Sınıflara yönelik bursluluk sınavı yapacağız. Bu sınava katılan öğrencilere başarı performansına göre burslu okuma imkânı sağlayacağız. Akademik başarıya önem veren öğrenci ve velilerin tercihleri arasında artık onay işlemlerimizin tamamlanmasıyla birlikte Özel Necip Fazıl Temel Lisesi de olacak."