Kirli kartopu ay, venüs, kuyruklu yıldız, kutup yıldızı hangisinin diğer adıdır? Güneş’ten Gelen Işığı Yansıtan, Kirli Kartopu Olarak Adlandırılan Gök Cismi Nedir?

Sorumuzun cevabı, “kuyruklu yıldız” olacaktır.

Kuyruklu yıldızlar, yıldız değildir, Güneş`ten aldıkları ışığı yansıtırlar. Kuyruklu yıldızların yapısında donmuş halde buzlar, gazlar ve tozlar bulunur. Bu yüzden kirli kartopu olarak da adlandırılırlar.

Uzayın "Şarkı söyleyen" kuyruklu yıldızı!

Dünyanın en popüler arama motoru Google, Philae’nın devrim sayılan inişini es geçmedi ve doodle’laştırdı. Dünyanın sırrını arayan Rossetta adlı uzay aracı, 10 yıllık serüveninden sonra 67P Churyumov-Gerasimenko Kuyruklu Yıldızı'nın üzerine 'Philae' isimli modülü indirmeyi başardı. Philae'nin alacağı örnekler, bir teoriye göre dünyada yaşamı başlatan Kuyruklu yıldızlar hakkında önemli ipuçları barındırıyor. ESA’nın internete verdiği ses kaydı ise dünyanın gündemine oturdu...

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından 10 yıl önce uğurlanan Rosetta, 41 kilometre uzaklıktaki kuyruklu yıldıza Ağustos ayında ulaşmıştı. Yıldızın çevresi ve çekirdeği ile ilgili bilgiler toplayan uzay aracının iniş modülü Philae, kuyruklu yıldıza iniş yapmayı gerçekleştirdi.

Avrupa Uzay Ajansı'ndan Andrea Accomazzo "İniş modülünü kuyruklu yıldızın üzerinde görüyoruz" diye söylemesiyle inişin başarılı olduğunu ve insanoğlunun dünyadan 500 milyon kilometre uzaklıktaki kuyruklu yıldıza iniş yaptığı müjdesini verdi.