Kahramanmaraş Özel Simya ve Özel Seçkin Okulları Yükseköğretim Kurumları sınavının açıklanmasının ardından öğrencilerin doğru tercih yapmalarına yardımcı olmak amacıyla "Tercih Merkezi" açtı.

Kahramanmaraş Özel Simya ve Özel Seçkin Okulları Genel Müdürü Muhammet Kasap 2019 Yükseköğretim Kurumları sınavının 17 Temmuz tarihinde sonuçların açıklanması ile birlikte, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde üniversite tercihi ve üniversite tanıtım fuarı düzenlediklerini söyledi. Sınav sonuçlarının açıklandığı günden itibaren üniversite adaylarının ve velilerinin bu merkeze yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Kasap "Bütün üniversite adaylarının tercih merkezinde ücretsiz danışmanlık hizmeti alabileceklerini" söyleyerek, "bütün adayları tercih merkezimize bekliyoruz" dedi. 

Ayrıca tercih merkezi koordinatörü Adem Göçken bu merkez hakkında bir takım bilgiler verdi. “Her yıl olduğu gibi bu sene de Kahramanmaraş’taki öğrencilerimize tercih döneminde destek olmak amacıyla buradayız. Tercih danışmanlığında tecrübeli rehber öğretmenlerimiz doğru tercih yapma noktasında öğrencileri bilgilendiriyor.“ dedi ve tercih yapacak üniversite adaylarına bir takım önerilerde  bulundu. Göçken;

- Bütün öğrencilerin kendi ilgi ve yeteneklerine uygun tercih yapmalarını 

- Tercih edeceği üniversiteyi ve bölümü iyi tanımalarını

- Mezun olduklarında sahip olacakları iş ve kariyer olanaklarını iyi araştırmalarını

- 2019 YKS tercih ve yerleştirme kılavuzunu iyi incelemelerini

- Tercih edecekleri bölümün özel koşullarına çok dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. 

HABER FOTOĞRAFLARI

Ayrıca uzman bir rehber öğretmenden doğru tercihler için destek almalarını öneren Göçken "Tercih Merkezimiz 29 Temmuz’a kadar 09.00 – 18.00 saatleri arasında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde hizmet vermeye devam edecektir. Tercih merkezi açılışımıza katılımlarıyla bizleri onurlandıran KSÜ Rektörü Prof.Dr. Niyazi Can Bey’e, İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Sami Özgül Bey’e, İl Milli Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz Bey’e ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize, tercih merkezimize katkıda bulunan üniversite ve temsilcileri ile diğer konuklarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

“ YANLIŞ TERCİH BİR YIL, YANLIŞ ÜNİVERSİTE DÖRT YIL, YANLIŞ MESLEK BİR ÖMÜR GÖTÜRÜR. “