Kahramanmaraş Sürücü Kursları ve Eğitim Derneği (KASED) Başkanı Seyfi Moroğlu, "Yeni düzenlemeyle sürücü adayları, ehliyet almak için artık hata yapmamalı" dedi.

Moroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursiyerlerin önceki sistemde emniyet kemeri takmaması durumunda puanı kırılırken,  yapılan yeni düzenlemeyle bunun "elenmeyle" sonuçlandığını söyledi.

Bilinçli sürücüler yetiştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değişiklikler ile artık ehliyet almanın zorlaştığını dile getiren Moroğlu, şunları kaydetti: "Sınavlar şeffaf ortamlarda yapılıyor. Bakanlığın eğitim müfettişleri bu konuda üzerlerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Bütün bunlar vatandaşın can ile mal güvenliğini korumak ve kazalar en aza indirmek içindir. Yani çocuklarımızı anasız babasız bırakmamak için verilen bir çabanın göstergesidir."

Moroğlu, düzenlemeyle birlikte Kahramanmaraş'ta bulunan sürücü kurslarında ücrette rekabetinin sona erdiğini, bu gün itibari ile eğitimde kalite ve başarıya endeksli bir rekabet olacağını sözlerine ekledi.