Genç Girişimcilerimiz ile düzenli olarak yaptığımız sektörel bilgilendirme röportajımızın bu haftaki konuğu Raha Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Pirbudak oldu.

Kahramanmaraş’ta Emlak, İnşaat ve otomotiv sektörünün parlayan yıldızı olma yolunda ilerleyen Raha Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Paşa Pirbudak sektör ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye genelinde birçok iş adamı, yatırım yapma riskini göze alamazken, Kahramanmaraşlı genç girişimci Paşa Pirbudak, alım gücünün düştüğü şu günlerde bile çok ciddi yatırımlar yapıyor.

6 yıldır ticaret dünyasının içerisinde bulunan 23 yaşındaki Genç Girişimci Zeki Paşa Pirbudak, hayallerini bir bir gerçekleştirdiğini belirterek, ilerleyen zamanlarda Kahramanmaraş’ı mega projeler ile tanıştıracağını söyledi.

Farklı sektörlerde faaliyetlerine devam eden Pirbudak yapmış olduğu açıklamada; “Modern ekonomide sektör çeşitliliği yaklaşımını daha sağlıklı bir model olarak görüyorum. Bir sektör krize uğradığı zaman, diğer sektördeki faaliyetleriniz ayakta tutabiliyor ve sekteye uğrayan sektörünüze finans sağlayabiliyor. Günümüzde sektör çeşitliliği bulunan firmaların daha sağlam ilerlediklerini görüyoruz.” dedi.

“Farklı sektörlerde başarılı olabilmenin sırrının ise; finans ve sektörel bilgiyi iyi fizibilite sonucu mantıklı kullanabilmek olduğunu” söyleyen Pirbudak, “Biz finansımızı, sektörel bilgimizi ve sektörel bilgiye sahip olan yöneticilerimizi iyi değerlendirebildik.” Diye konuştu.

Ülkede yaşanan ekonomik daralma hakkında da bilgi veren Raha Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Paşa Pirbudak “Özellikle inşaat sektöründe ciddi sıkıntılar var. Bu sıkıntıları aşmak için yeni fırsatlar kolluyor, çözüm yolları arıyoruz. İnşaattaki sıkıntılar tüm sektörleri etkiliyor. Bu dönemde hem inşaat firmalarının hem inşaat firmalarına hizmet veren diğer sektörlerin dikkatli olmasında fayda var. Özellikle Kahramanmaraş’ta inşaat sektörünün önümüzdeki dönemde yeniden hareketleneceğini ve kendisine bir çıkar yol açacağını düşünüyorum” dedi.

‘Kendine güvenmenin tek yolunun, başarısızlığa yer vermeyecek derecede iyi hazırlanmak olduğunu belirten Pirbudak, önümüzdeki aylarda Kahramanmaraş’ı Mega Kent’e çevirecek projeler ile geleceğini belirtti.’