Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSK) 24 Aralık 2020 tarihli Kararname ile çok sayıda hakim ve savcının yerini değiştirdi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle, Adalet Bakan Yardımcısı Şaban Yılmaz İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça Ankara Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

HSK Birinci Dairesinin, 9 ilin başsavcısını, adli yargıda 324, idari yargıda 61 hakim ve savcıyı kapsayan mazeret kararnamesi, kurulun internet sitesinde yayımlandı.

Kararnameye göre, Yargıtay üyeliğine seçilen İrfan Fidan'ın yerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Adalet Bakan Yardımcısı Şaban Yılmaz, Yargıtay üyeliğine seçilen Yüksel Kocaman'dan boşalan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ise Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Akça getirildi.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Gökhan Karaköse, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri atandı.

Son kararnameyle 3 hakim ve savcı Kahramanmaraş’tan başka il giderken, 4 hakim ve savcının ise atamaları Kahramanmaraş’a çıktı.

KAHRAMANMARAŞ’TAN GİDENLER…

İbrahim TEMİR Kahramanmaraş C.Savcısı Gaziantep Bölge Adliye Mah. Üyeliği

Nurettin KOÇAK Kahramanmaraş İdare Mah. Üyesi Adana İdare Mah. Üyeliği

Engin EMRE Kahramanmaraş Vergi Mah. Üyesi Kocaeli Vergi Mah. Üyeliği

KAHRAMANMARAŞ’A GELENLER…

Şükrü BAYAR Nevşehir Hâkimi Kahramanmaraş Hâkimliği

Elif BAYAR Manavgat Hâkimi Kahramanmaraş Hâkimliği

Muhammed İNCİR Danıştay Tetkik Hâkimi Kahramanmaraş İdare Mah. Üyeliği

Namık Kemal KAMBER Danıştay Tetkik Hâkimi Kahramanmaraş Vergi Mah. Üyeliği