Ziyaret ettiği Özel Eğitim Merkezi’nde engelli çocukların eğitimlerini yakından inceleyen Vali Murat Zorluoğlu, büyük fedakarlıklarla güzel eğitimler verildiğini söyledi.
Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Özel Eğitim Uygulama merkezini ziyaret etti. İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, okul yöneticileri ve öğrencileri tarafından karşılanan Vali Zorluoğlu öğrencilerle yakından ilgilendi. Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Ahmet Yıldırım ise okul ile ilgili Vali Zorluoğlu’na genel bilgiler aktardı. Vali Murat Zorluoğlu, “Okul Müdürümüz ve diğer arkadaşlarımız bize okulla alakalı ayrıntılı malumat verdiler. Okulumuzda halen 90’ı her gün gelmek kaydıyla 120 öğrenci eğitim almaktadır. Okulumuz yeni bir okul, bu nedenle bazı fiziki ve donanım eksiklikleri bulunmaktadır. Okulun kapalı spor salonu ve aracının eksik olduğunu bize ilettiler, valilik olarak bu eksikleri süraatle tamamlama gayreti içerisinde olacağız” dedi.
Merkezde eğitim alan çocukların çok özel çocuklar olduğunu aktaran Zorluoğlu, zihinsel engelli bireylere büyük fedakarlıklarla güzel eğitimler verildiğini kaydetti. Bu tür kurumların devletin ve hükümetin insana verdiği değeri ortaya koyması açısından çok önemli olduğunu dile getiren Zorluoğlu, “Engelli çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza dair son yıllarda çok büyük projeler hayata geçirildi. Engelli vatandaşlarımıza getirilen bu haklar gelişmiş Avrupa ülkelerinden geri değildir. Bu düzenlemeleri insana verilen değer ve insan odaklı yönetim anlayışının bir yansıması olarak değerlendiriyorum” diye konuştu.