CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Sultanbeyli’de yaşanan bombalı saldırıyı TBMM gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’e emniyette yaşanan yer değişiklikleri ve görevden almaların istihbarat zafiyetine yol açıp açmadığını soran CHP’li Yarkadaş önergesinde “Geçtiğimiz gün İstanbul Sultanbeyli’de Petrolyolu Caddesi üzerinde bulunan Fatih Polis Merkezi'ne gece 01.00 sularında yapılan yönelik bombalı saldırının ardından, sabah saatlerinde de teröristlerle polis arasında çatışma yaşanmış, çatışma görüntülerinin çoğu yazılı ve görsel medyaya anbean yansımıştır. Gece saatlerinde bomba yüklü araçla saldırının düzenlediği Fatih Polis Merkezi önünde önlem alan güvenlik güçlerine sabahın ilk saatlerinde (06.45) ateş açılmış, yaşanan çatışmalarda iki terörist öldürülmüş, bir komiser yardımcımız şehit olmuş, 2 polis memuru ile 7 vatandaşımız yaralanmıştır." bilgisini hatırlattı.

CHP milletvekili bu çerçevede İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’e şu soruları yöneltti:
"Bomba yüklü bir araçla ilçe merkezinde ki polis merkezine saldırı ne şekilde gerçekleşmiştir?

Gece yaşanan bombalı saldırı ardından sabah saatlerinde polis merkezi önünde önlem alan güvenlik güçlerine yapılan ikinci saldırı bir güvenlik zafiyeti olduğunu gündeme getirmiştir? Yaşanan olayda bir güvenlik zafiyeti var mıdır?

Emniyette yaşanan yer değişiklikleri ve görevden almaların istihbarat zafiyetine yol açtığı, özellikle istihbarat birimlerinde görev yapan tecrübeli polislerin görevlerinden uzaklaştırmalarıyla istihbarat açıklarının arttığı iddiaları doğru mudur?

Olayla ilgi başlatılan soruşturma ne aşamadadır?

7 Haziran seçimlerinden sonra ülke genelinde artan terör saldırıları ve çatışma ortamının sebebi nedir? Olayların 7 Haziran’dan sonra artması tesadüf müdür?

Özellikle nüfus yoğunluğunun fazla olduğu AVM’ler, meydanlar ve şehir merkezlerinde oluşabilecek canlı bomba ve terör eylemlerine karşı alınan önlemler nelerdir? Bu konuda artırıcı güvenlik önlemleri alınmakta mıdır? Alınmakta ise ne tür tedbirlerdir?"