Size bugün Kahramanmaraş dondurmasının muhteşem yolculuğunu anlatacak ve sizi dünyanın en iyi Maraş dondurmasını yiyeceğiniz mekanla buluşturacağız. Yaz sıcağının vazgeçilmez lezzetidir dondurma. Ancak Maraş dondurması sadece yaz sıcağında yenen bir lezzet değildir. Dört mevsim, kar üzerinde yürürken bile yenilen muhteşem bir lezzettir ve her insanın bu lezzeti ölmeden önce en az bir defa tatması gerekmektedir.

MARAŞ DONDURMASI NASIL ANLAŞILIR?

Alpedo Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu
Alpedo Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu

Maraş dondurmasının kendine has bir kokusu, reyhası ve kıvamı vardır. Eğer herhangi bir yerde Maraş dondurması diye satılan bir dondurmayı yediyseniz ve o dondurma sizde derin bir etki bırakmadıysa muhtemelen gerçek bir Maraş dondurması yememişsinizdir. Zira Maraş dondurmasını, yüz farklı dondurma arasından gözünüz bağlı yeseniz dahi ilk tadışta fark edersiniz.

Maraş dondurması salep ve keçi sütü ile yapılır. Katkı maddesi kullanılmaz. Yediğiniz dondurmada keçi sütü ve salep dışında farklı bir tad alırsanız o dondurmada muhtemelen katkı maddesi vardır ve gerçek maraş dondurması değildir. Bu yüzden Maraş dondurması her yerde yenmez.

Mastercheff ekibi Alpedo Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu ile

GERÇEK MARAŞ DONDURMASI NEREDE YENİR?

En iyi Maraş dondurması nerede yenir sorusunun cevabını aramakla başlayalım isterseniz işe. Öncelikle gerçek ve en iyi maraş dondurmasını yemek istiyorsanız Kahramanlar şehri Kahramanmaraş'ı ziyaret etmenizi öneriyoruz. Kahramanmaraş'a geldiğiniz zaman gerçek Maraş dondurması yiyeceğiniz pek çok yer vardır. 

Şehrin en köklü pastanelerinden Kervan pastaneleri gerçek maraş dondurması yiyeceğiniz mekanların başında gelmektedir. Kervanhan, Kahramanmaraş'ın en geniş, en nezih mekanlarından biridir. Kahramanmaraş'a geldiyseniz Kervan Pastanesi, Kervanhan, Kervan Bistro ya da Kervan Kristal şubelerinden birine mutlaka uğramalısınız. 

PEKİ KAHRAMANMARAŞ'A DONDURMA YEMEYE GELEMİYORSANIZ

İşte tam da bu yüzden Kahramanmaraş'a gelemeyenler için de çok iyi bir haberimiz var. Size bulunduğunuz yerde gerçek maraş dondurmasını yine Apedo Kervan tattıracak. İstediğiniz yerden kervandaniste.com sitesinden sipariş vererek gerçek maraş dondurmasının doyumsuz tadın ulaşabilirsiniz.

Alpedo Kervan Lezzetler grubu bugün dünyanın hemen her yerindeki insanları Maraş dondurması ile buluşturmaktadır. Geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü kanal Discovery, maraş dondurmasının tanıtımı için Kervan'ı tercih etmiş, Alpedo Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel, İstanbul'da yapılan çekimlere katıldı. Böylece maraş dondurması dünyanın pek çok ülkesinde bir defa daha tanıtılmış oldu.