Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen "Kadim Dostlar İftarı" programında önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Şehirlerimizi fetret devrine soktular. Tıkır tıkır işleyen düzeni de bunlar bozdu. Deprem bu ülkenin bir gerçeğiyken yönettikleri şehirlerimizi depreme hazırlama konusunda hiçbir gayret sarf etmediler. Bunlar tam zamanlı değil yarı zamanlı mesai ehliydiler." ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalar, özellikle 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde yerle bir olan AKP'nin kalesi olarak bilinen Kahramanmaraş,  Adıyaman ve Malatya gibi illeri akıllara getirdi.

Kahramanmaraş 3 Gün Boyunca Toz Bulutu Etkisinde Olacak! Kahramanmaraş 3 Gün Boyunca Toz Bulutu Etkisinde Olacak!

Aa 20230210 30251438 30251422 Asrin Felaketinden Etkilenen Kahramanmarasta Arama Kurtarma Calismalari Suruyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefeti eleştirirken kendi partisinin yönettiği illerde yaşanan yıkımı göz ardı etmesi dikkat çekti. 20 yılı aşkın süredir AKP'li belediye başkanları tarafından yönetilen ve çürük binaların binlerce vatandaşa mezar olduğu Kahramanmaraş'ta, deprem gerçeğinin ne kadar hatırlandığı ve uzmanların uyarılarına rağmen ne gibi önlemler alındığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

HABER: DİLEK NUR