Bugün Çanakkale Zaferi'nin 99. Yılını kutlamanın ve vatanını, milletini,  milli ve manevi değerlerini korumak için savaşarak, bu uğurda canını feda etmiş aziz şehitlerimizi anmanın onurunu yaşıyoruz. 
Çanakkale Zaferi, bağımsızlığımızın milli karakterimizin değişmez bir parçası olarak bütün dünyaya gösterdiğimiz ve vatan topraklarımıza göz dikenleri “Çanakkale Geçilmez” diyerek tarih yazdığımız bir destandır.

Milletimizin tarih boyunca kazandığı en önemli zaferlerden ve en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını büyük bir gayretle savunduğunu göstermesi bakımından tarihimizin eşsiz örneklerinden biridir.

İşte bu yönüyle Çanakkale Zaferi, milletimize nesilden nesile ilham kaynağı olabilecek, yol gösterebilecek büyük bir öneme ve yere sahiptir. Bu nedenle “Her yeni yetişen nesil, bu büyük zaferi milletimize yaşatanların ruhunu iyi özümsemeli, vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığımız söz konusu olduğunda, Çanakkale ruhunu sonsuza dek hissedebilmelidir.”

Bu duygularla, Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize vatan kılan ve tüm dünyaya “Çanakkale Geçilmez” dedirten şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.”