Erzurum’da, 5 katlı bir apartmanın merdivenlerinin çökmesi, bina sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Abdurrahman Gazi Mahallesi'nde bulunan apartmanda öğlen saatlerinde meydana gelen kısmi çökme, panik ve endişeye neden oldu.

Adsız Tasarım-61

Olayın ardından itfaiye, AFAD, 112 ve polis ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Bina sakinleri, çökme sonrasında apartmandan tahliye edilirken, bazıları merdivenleri kullanmaktan çekindi. Bu nedenle, itfaiye ekipleri özellikle üst katta bulunanları, sepet yardımıyla güvenli bir şekilde indirdi. Binanın üçüncü katındaki bir bebek ise itfaiye personeli tarafından emniyetli bir şekilde aşağıya indirildi.

Apartman sakinlerinin endişeli bakışları gözlerden kaçmadı. Bazı vatandaşlar, uyarılara rağmen evlerindeki değerli eşyaları almak için binaya girmeye çalıştı, ancak yetkililerin uyarıları üzerine bu durum engellendi.

Kahramanmaraş’ta Kadın Girişimciliği Artırma Projesi 'KİGEM' Tanıtıldı Kahramanmaraş’ta Kadın Girişimciliği Artırma Projesi 'KİGEM' Tanıtıldı

Doğal gaz ve elektrik kesintisi yapılarak binanın kapısına giriş engellendi. Yetkililer, merdiven çökmesiyle ilgili incelemelerin sürdüğünü ve vatandaşların güvenliği için evlerine girmemeleri konusunda uyarılarda bulundu.