Eskişehir merkez İlçe Tepebaşı Belediyesi Tarımsal Destek ve Danışma Birimi, dolu zararı olan tarım alanlarında üreticilerle birlikte incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmalarda, başta hububat olmak üzere ekili ve dikili tarım ürünlerinin önemli ölçüde doludan zarar gördüğünü gözlemlendi.

Tepebaşı İlçesine bağlı Yukarısöğütönü, Alınca, Keskin, Satılmışoğlu, Turgutlar ve civarlarındaki köy ve mahallelerde önceki gün sabaha karşı şiddetli dolu yağdı. Dolu yüzünden, söz konusu bölgelerdeki ekili ve dikili tarım ürünlerinde zarar meydana geldi. Daha önce bu şiddette dolu yağışına tanık olmadıklarını söyleyen üreticiler, zararlarının çok büyük olduğunu anlattı.

Ayrıca üreticiler, mevsim normallerinin üstünde ve şiddetli seyreden yağışlar sebebiyle ilçe genelindeki hububatlarda meydana gelen yatmalar nedeniyle de önemli ölçüde zararlar oluştuğunu kaydetti. Tepebaşı Belediyesi Tarımsal Destek ve Danışma Birimi ise çiftçilerle yaptıkları inceleme sonrasında oluşan hasarı tutanak altına aldı. Üretici de oluşan hasar, ilgili yetkililere gönderildi.