Facebook'ta şifresini kırdıkları S.Ş.'nin arkadaşlarından topladıkları bilgilerle kredi almaya kalkan iki internet kafe sahibi hakkında 2 yıldan 6 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

İddianamede Mardin'de yaşayan iki internet cafe sahibi A.K. ve K.D.'nin sosyal paylaşım sitesi olan Facebook şifresini kırdıkları S.Ş.'nin, adresindeki kayıtlı arkadaşlarının telefon numaralarına mesaj çektiği belirtiliyor. Şikâyetçi S.Ş.'nin Facebook'taki arkadaş listesinde bulunan kişilere mesaj göndererek bu kişilerin telefon numaralarını öğrendikleri belirtilen şüpheliler A.K. ve K.D.'nin bu kişilerin telefonlarına mesaj göndererek bu iletilere “evet” yazarak onay vermelerini istedikleri iddia edildi.

MESAJ ATTILAR

Bu mesajlara onay veren kişilerin hesabından mobil mikro ve kısa mesaj yolu ile işlem yapan bir şirket aracılığıyla Facebook'tan kredi talebinde bulunuldu. Ancak talep edilen kredilerin internet cafe sahiplerinin hesaplarına aktaramadıkları öne sürüldü. Yapılan şikâyet üzerine haklarında işlem yapılan iki şüphelinin 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaları talep edildi.

Kaynak: Habertürk