Türkiye’nin günlerce konuştuğu basın çalışanına şiddetin yaşandığı programda neler yaşandığını Şahin özetle şöyle anlattı:

“Ben yayına geç kalmıştım. Gelir gelmez oturdum. Sizin monitörünüz bu dendi ve oturduk. 40 dakikam vardı ve tek amacım bu programı nasıl verimli geçirebilirimdi. Bana dediler ekrana bakacaksınız ama arkadan bir sesler geliyordu. Muharrem Sarıkaya ‘sistem çöktü’ diyor. Ana monitörden bana dediler ki ‘Başkanım sistem çöktü buradan yöneteceğiz yayını.’"

"Eleştirilere saygı duyuyorum. O zaman ne yapabilirdim? Fark etmiş olsaydım. Ayağa kalkıp sen ne yapıyorsun diyebilirdim. Ben bu sonradan gördüklerimi görmüş olsaydım en azından derdim ki ‘Ne oluyor ne yapıyorsunuz?’ derdim. Benim modum da; canlı yayındayız, sistem çöktü, biz ev sahibiyiz, sistemi çalıştıramadık, kendi arkadaşlarıma kızıyorum. En azından şuradan bu işi kurtaralım. Bunu da çok söyledim bir empati yapın dedim. Ben de ekranda çıktığı zaman gördüm bu kadar detaylı.

Ben çaprazdaki kamerama bakıyordum. Canlı yayındayız, sistem çöktü ve doğru yönetmek zorundayım diyordum kendime. 40 dakika sürdü program. Rejideki kız bana dedi ki ‘Başkanım o kadar büyük bir tecrübe ki, siz olmasaydınız bu programı yapamazdık.' Keşke yapamasaydık. 'Teşekkür ederiz, sizi seviyoruz.’ Ben de ona ‘Ben de sizi seviyorum’ dedim. 'Allah razı olsun sizin becerinizle buraya geldik.' Onu söz anladığınızda beni affedebilirsiniz . Ben beni dinleyenlerin de affedeceğini düşünüyorum. Ama o kadar çok ağır eleştirilere maruz kaldık ki. Ama bizim olduğumuz alan hakikaten çok zor bir alan. 

Şöyle bakıyorum. Ya çocuk kendi söylüyor başkan fark etmedi. Bir kriz var onu görüyorum bunu görüyorum. Muharrem Bey kıyamet koparıyor. Bu sabotaj diyor sistem çöktü diyor sistemi yönetemiyorum diyor. Rejideki kız diyor ki başkanım sen devam et. "

"Bu olay sonrası o kadar üzüldüm ki. Eşim bile olayı sonradan anlamış. Bir saniyelik bir olaydan farklı şeyler çıkartılmak istendi.”

Ne olmuştu?

Muharrem Sarıkaya, Fatma Şahin'le Gaziantep'in kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle Habertürk kanalında bir canlı yayın gerçekleştirdiği sırada İHA muhabiri Ahmet Demir'e tokat atmıştı. Tokatın ardından yayın devam etmiş, Şahin ise olaya tepkisiz kalmıştı. Sosyal medyada büyük tepkiye yol açan Sarıkaya, olayla ilgili 'mazeretsiz özür dilediğini' ifade ederken; Şahin ise Sarıkaya'nın yaptığının yanlış olduğunu belirtmişti. Muhabir Ahmet Demir ise, Sarıkaya'nın özrünü kabul etmeyerek dava açacağını açıklamıştı.