Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve heyeti Hakkari’ye geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Meclis Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van milletvekilleri Yurdusev Özsökmenler, Lezgin Botan, İstanbul Milletvekili Garo Paylan ve Ali Kenanoğlu ile Parti Meclisi Üyesi Cüneyt Caniş'ten oluşan heyet Van’dan Hakkari’ye geldi.

Heyet Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekili Saniye Özkan ile bir araya geldi. Belediye binasının önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan Yüksekdağ, HDP heyeti ile birlikte Hakkari’ye gelerek hep beraber bu süreci direniş gereklerini göğüslediklerini ifade etmek için geldiklerini belirtti. Yüksekdağ, şunları kaydetti: “Bugün önünde bulunduğumuz Hakkari Belediyesi'nin 2 eş başkanı kısa bir süre önce haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklandı. Son aylarda bölgede arka arkaya sürdürülen gözaltı ve tutuklama operasyonlar sayısız insanımız ve halkımızın tutuklanmasıyla özgürlüğüne mahrum bırakılmasıyla sonuçlandırılmıştır. Bugün seçilmiş belediye eş başkanları tutuklanmasına dayanak edilen gerekçe sadece demokratik haklarını savunması ve bunu ilan edilmesidir. Bugün burada bulunan hepimiz belediye eş başkanlarımızın söylediğini söylüyoruz. Demokratik öz yönetim haktır. En az 22 ülkede demokratik bir sistem olarak kullanılan bir hakkı dile getirdiği için başta eş belediye başkanlarımız olmak üzere bütün halkımız bugün savaşın ve saldırıların hedefi haline getirilmiş durumdadır."

Ardından DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek bir konuşma yaptı. Yüksek, şu ifadeleri kullandı: "Şehit olan kardeşlerimize rahmetle anıyor ve onlara burada bir kere daha şunun sözünü veriyoruz. Bu topraklar mutlaka özgür olacak ve bu halk mutlaka özgür yaşayacak biz geriye kalanlar bu mücadeleyi amansız bir şekilde sürdüreceğiz. Tarihi bir dönemdeyiz tarihi bir süreçteyiz elbette zahmetlidir. Elbette zordur. Bir daha hiçbir şey yüz yıl önceki gerçekleşmesine müsaade etmeyeceğiz. Yüz yıl önce Ermeniler, Aleviler ve Kürtleri katlediyorlardı. Bir diktaktörel rejimini oluşturdular ama bu yüzyıl asla ve asla bir daha olmayacaktır. Hakkari’de bu mesajı veriyoruz bu yüzyıl halkın, inaçların, ve ezilenlerin yüzyılı olacaktır."