Fikret Otyam bir süredir tedavi görüyordu, acı haber geldi. Fikret Otyam hayatını kaybetti. Fikret Otyam kimdir, biyografisi hakkında detaylar haberimizde..Fikret Otyam, son olarak 26 Ocak 2015'te Antalya'daki özel bir sağlık  merkezinde girdiği diyaliz sırasında rahatsızlanmış, mide kanaması geçirdiği  anlaşılınca Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.  Otyam, böbrek yetmezliği nedeniyle bir süredir Antalya Eğitim ve  Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyordu. 
Fikret Otyam'ın eşi Filiz Otyam, "Yapacağı resimleri,  yazacağı kitapları ve yazacağı haftalık yazılarını düşünerek gitti" dedi. 
 
Evinde taziyeleri kabul eden Filiz Otyam, eşinin önceki gece hastalandığını, terlediğini ve tansiyonunun  düştüğünü ifade ederek, sabahleyin ambülansla Antalya Eğitim ve Araştırma  Hastanesine götürdüğünü söyledi. Servise geçeceklerini düşünürken "durumu ağır" denildiğini belirten  Otyam, "Acilde solunum makinesine bağladılar. Yoğun bakımına geçtik. Solunum  makinesine bağlanınca, sistemin rahat çalışması için uyutuyorlar. Ondan sonra  bizim için iyi olmadı. Yapacağı resimleri, yazacağı kitapları ve yazacağı  haftalık yazılarını düşünerek gitti" diye konuştu.

ÇOK DİRENDİ
 
Otyam, son bir kaç yıldır ömürlerinin hastanelerde geçtiğini, 2015  yılının da aynı şekilde başladığını vurgulayarak, eşinin 40 yıldır şeker ve 20  yıldır da böbrek hastası olduğunu, tansiyon sorunları yaşadığını ve iki kere mide  kanaması geçirdiğini bildirdi. 
 
Eşinin yaşama çok bağlı olduğunu vurgulayan Filiz Otyam, şöyle devam  etti: 
 
"Çok direndi. Son dakikaya kadar çalışmayı istedi. Son bir kaç aydır  çalışamıyordu ama yine üç gün önce plan yaptık. Yatak odasına şövalesini,  boyaları yerleştirecektik. Resim yapacağım diyordu. Bu kadar direnmeyle yoğun  bakımdan kaç kere çıktı. Yoğun bakımda kalp krizleri geçirdi. Yorgun düştü  herhalde. Kitap yazmak istiyordu. Çok kapsamlı bir kitap yazacağım diyordu.  Güneydoğu Anadolu'yu kapsayan, daha önce yazdıklarımın özeti olacak bir kitap  yapmayı düşünüyordu. Çok daha yapacağım resim var diyordu. Gördüğüm en çalışkan  insandı. Hiç boş durmazdı. Sırt üstü yatmak onu mahvediyordu. Resimlerini,  tuvallerini koydum baş ucuna. Belki mutlu olur diye televizyon koydum. Ama  bakmıyordu." 
 
BANA VASİYETİYDİ
 
Otyam, eşinin cenazesinin daha önce temelini attığı Hacı Bektaş Veli  Cemevi'nden kaldırılacağını belirterek, "Bana vasiyetiydi. 'Oradan kalmak  istiyorum' dedi. Hatta oraya hediye ettiği büyük bir resmi vardı. 'Onun önünden beni kaldırın' demişti" diye konuştu. 

FİKRET OTYAM KİMDİR 

Fikret Otyam (d. 19 Aralık 1926, Aksaray; ö. 9 Ağustos 2015, Antalya), Türk ressam, gazeteci ve yazar.

Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nden 1953'te mezun oldu. Burada ünlü ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun öğrencisi oldu.

Gazeteciliğe 1950 yılında Son Saat gazetesinde başladı. Daha sonra Cumhuriyet gazetesinde çalıştı ve köşe yazarlığı yaptı. Özellikle Anadolu ve Güneydoğu Anadolu ile ilgili yazdığı röportajlarla tanındı. Bu röportajlarını çok sayıda kitapta topladı. Otyam halen, Aydınlık gazetesi'nde her hafta yazmaya devam ediyor. Emekli olduktan sonra resme ağırlık verdi. Antalya'nın merkezine 26 km uzaklıkta olan Geyikbayırı köyünde ikamet etmektedir.

Sanatçı Antalya'da yaşamını sürdürüyor. Akdeniz Gazetecilik Vakfı ve Altın Portakal Kültür Sanat Vakfı'nın kurucu üyelerindendir. Fikret Otyam, besteci ve orkestra şefi Nedim Vasıf Otyam'ın kardeşidir. Dokuma ve fotoğraf sanatlarıyla ilgili sanatçımız sanatçı Filiz Otyam ile evlidir.Fikret Otyam'ın haftalık yazıları, halen Aydınlık gazetesinde yayımlanmaktadır.Böbrek yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gören Fikret Otyam Antalya'da 9 Ağustos 2015'te yaşamını yitrdi.

Kitapları
Ha bu diyar, Dost yayınları
Gide gide, Dost yayınları
Uy Babo (1962), Dost yayınları
Hu Dost
40 Yıl Önce 40 Yıl Sonra
Kara Sevdam Anadolum
Mayınlar Çiçek Açmaz
Mayınlı Topraklar Üzerinde
Kanlı Gömlekler
Adı Yemendir
Harran Koçaklaması
Can Arkadaş
Ceylanlar Suya İndi
Arkadaşım Orhan Kemal ve Mektupları
Pavli Kardeş
Ağlama Anam Şu Bizim Gazipaşa
İsmet Paşalı Yıllar
Can Pazarı
MUTLU OLMAK
Ey Samandağ Samandağ
Fotoğraf sergileri
1964 - 1974 Gide Gide Serileri
1979 Eğer Bizi Sual Eden Olursa
1983 Dünya Güzel Olmalı
1997 Otyam'ın Objektifinden
Filiz Otyam ve İbrahim Demirel ile karma sergi
Resim sergileri
1947 - 1953 "Onlar Grubu" ile sergileri
1976 Memleketimden İnsan Manzaraları
1978 İnsan Manzaraları
1987 - 1997 Filiz Otyam ile ortak yurt içi ve yurt dışı resim ve dokuma sergileri