Deprem bilimciler, Bingöl'de büyük bir deprem beklentisinde olduklarını ve Marmara Bölgesi'nde de uyarılarda bulundu. İşte Halk TV'de yaptıkları açıklamalarda ortaya koydukları uyarılar:

  • Kahramanmaraş ve Elazığ'daki depremlerin ardından Bingöl'de büyük bir deprem bekleniyor. Ancak bu depremin Kahramanmaraş'takinden daha küçük olması öngörülüyor. Ölüdeniz fay hattı üzerinde denizde bir deprem ihtimali bulunuyor.

  • En muhtemel senaryo Silivri-İstanbul arasında 7.2 ile 7.4 büyüklüğünde bir deprem. Marmara Adaları segmenti de depremden etkilenebilir.

  • 912 Ganos ve 1999 İzmit depremlerinde kırılan fay hatlarının tekrar kırılma ihtimali bulunuyor. Bu durumda Adalar, İzmit ve Ganos'ta da 7'nin üzerinde deprem olabilir.

    Kahramanmaraş Göksun'da 3.2 Büyüklüğünde Deprem! Kahramanmaraş Göksun'da 3.2 Büyüklüğünde Deprem!
  • Silivri-İstanbul hattında son kırılma 1766'da gerçekleşti ve 3 ay arayla iki büyük deprem meydana geldi. Bu da gelecekteki depremlerin 3 saat arayla bile olabileceğini gösteriyor.

Uzmanlar, deprem bölgelerinde yaşayanlara sağlam binalarda oturmalarını ve deprem öncesi ve sonrası için acil durum planı yapmalarını öneriyor.