Deprem bilimciler, Bingöl'de büyük bir deprem beklentisinde olduklarını ve Marmara Bölgesi'nde de uyarılarda bulundu. İşte Halk TV'de yaptıkları açıklamalarda ortaya koydukları uyarılar:

  • Kahramanmaraş ve Elazığ'daki depremlerin ardından Bingöl'de büyük bir deprem bekleniyor. Ancak bu depremin Kahramanmaraş'takinden daha küçük olması öngörülüyor. Ölüdeniz fay hattı üzerinde denizde bir deprem ihtimali bulunuyor.

  • En muhtemel senaryo Silivri-İstanbul arasında 7.2 ile 7.4 büyüklüğünde bir deprem. Marmara Adaları segmenti de depremden etkilenebilir.

  • 912 Ganos ve 1999 İzmit depremlerinde kırılan fay hatlarının tekrar kırılma ihtimali bulunuyor. Bu durumda Adalar, İzmit ve Ganos'ta da 7'nin üzerinde deprem olabilir.

  • Silivri-İstanbul hattında son kırılma 1766'da gerçekleşti ve 3 ay arayla iki büyük deprem meydana geldi. Bu da gelecekteki depremlerin 3 saat arayla bile olabileceğini gösteriyor.

Uzmanlar, deprem bölgelerinde yaşayanlara sağlam binalarda oturmalarını ve deprem öncesi ve sonrası için acil durum planı yapmalarını öneriyor.