futbol tarihine geçen çok sayıda futbol maçı vardır elbette ama bu maç hafızalarda hiç silinmedi. 2001 yılında oynanan FIFA Dünya Kupası maçında tarihin en yüksek skorlu maçı izlendi.

Guinness Dünya Rekorları kitabına da giren bu maç 21 yıldır hafızalardan hiç silinmedi. Avustralya Amerikan samoası olarak tarihe geçen maç kaç kaç bitmişti. İşte bu maçın detayları.

Avustralya 31-0 Amerikan Samoası

11 Nisan 2001'de, Avustralya ve Amerikan Samoası milli futbol takımları , 2002 FIFA Dünya Kupası için bir Okyanusya eleme maçında karşı karşıya geldi . Maç Avustralya'nın Coffs Harbour kentindeki Uluslararası Spor Stadyumu'nda oynandı. Avustralya maçı 31-0 kazanarak uluslararası bir futbol maçındaki en büyük zafer için dünya rekoru kırdı . Avustralyalı Archie Thompson da 13 gol atarak uluslararası bir maçta en çok gol atan oyuncu rekorunu kırdı. [1] David Zdrilic Maçta sekiz gol atan oyuncu, I. Dünya Savaşı'ndan bu yana uluslararası bir maçta en çok gol atan ikinci oyuncu oldu .

Maçın sonucu, eleme turnuvalarının formatı hakkında tartışmalara yol açtı, Avustralyalı teknik direktör Frank Farina ve Thompson, uluslararası futbol kuruluşu FIFA tarafından paylaşılan bu tür dengesiz maçlardan kaçınmak için ön turların başlatılması gerektiğini hissetti . Sonunda 2006 FIFA Dünya Kupası için Okyanusya bölgesi elemelerinde bir ön eleme turunun başlamasına yol açtı . Rakiplerin dengesiz seviyesi, Avustralya'nın 2006'da Asya Futbol Konfederasyonu'na taşınmasıyla da ele alındı .