GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Genç İş Adamları Derneği (GAGİAD) Başkanı Taner Özdurak, 2015'ten beklentilerinin yüksek olduğunu bildirdi.

Özdurak, yaptığı yazılı açıklamada, ekonomide bu yıl hedeflere ulaşılabilmesi için mali disipline çok dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'deki işletmelerin yüzde 95'ini KOBİ'lerin oluşturduğunu vurgulayan Özdurak, "Petrol fiyatlarının makro ekonomide yaratmış olduğu bahar havasıyla oluşabilecek bir rehavetle, ilerde daha ağır bedeller ödememize izin verilmemesi gerekmektedir" ifadesinde bulundu.

Büyümenin sadece ihracat rakamlarına dayalı olmasının imkansızlığına değinen Özdurak, ek tedbirlere ihtiyaç olduğuna dikkati çekti.

Durgunluk sonrası yaşanacak yaprak dökümlerinin önlenmesi gerektiğini ifade eden Özdurak, şunları kaydetti:

"Katma değerli ürünlerin üretimini arttıracak çalışmalar, teknolojiye yatırımlar, Ar-Ge çalışmalarını geliştirici faaliyetler, enerji üretimine yönelmeler konusunda daha fazla çalışmamız gerekiyor. Gaziantep dünyanın 180 ülkesiyle ticari ilişkileri olan bir şehir. 2014'ü geride bıraktık ve 2015'ten beklentilerimiz yüksek. Beklentilerimizin gerçekleşmesi için çok fazla çalışmalıyız."

Bölgesel sıkıntılara rağmen 2014'te Gaziantep'in Türkiye ortalamasının üzerinde bir büyüme gerçekleştirdiğini aktaran Özdurak, ihracattaki pazar çeşitliliğinin en büyük avantaj olduğunu belirtti.