Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü 16-24 Eylül tarihleri arasında Gaziantep Festival Park Lezzet Sokağı'nda açılışı gerçekleşen "GastroAntep Kültür Yolu Festivali"nde geleneksel damak tatlarımızla şehrimizi temsil ediyor. 

Adsız tasarım (1)-7

Yöresel lezzetlerimizin ulusal platformlarda tanıtılması adına açtıkları stantlarında, Maraş'ın damak tadına dair ne ararsanız bulunabilecek cinsten bir hazırlık yapıldığı göze çarpıyor.

Maraş mutfağının tanıtımı için hazırlanan konseptte Maraş Paça çorbasından Ekşili turşusuna, Çulllama tatlısından Köpük sucuğuna, Maraş çöreğinden Maraş tarhanasına, Reyhan ve Ravanda şerbetinden andız ve dut pekmezine varıncaya kadar birçok lezzet bulunuyor. 

Adsız tasarım (2)-4

Dokuz gün devam edecek olan festivalin ilk gününde ilgileri üzerine çeken stant şimdiden ziyaretçilerinin ilgi oldağı oldu.

Satış standının da bulunduğu alanda ziyaretçilerin dilerse alışveriş yapabilme imkanı bulması ise damak tadımızın daha uzak yerlere taşınıp tanıtılması yönünden yapılan işlerin daha büyük bir misyona sahip olduğunu ortaya koyuyor. 

24 Eylüle kadar devam edecek olan festivalde farklı tatlar tatmak isteyen ziyaretçilerin mutlaka uğraması gereken bir stant, orada sizleri bekliyor olacak.