Twitter hesabından attığı mesajda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nu hedef gösterdiği iddiasıyla gözaltına alınan Kabaş, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Basın suçları savcısı Vedat Yiğit'e ifade veren Kabaş, amacının yolsuzluk soruşturmalarına verilen takipsizlik kararına tepki göstermek olduğunu, kimseyi hedef gösterme amacının bulunmadığını söyledi. 

Savcılık sorgusunun ardından serbest kalan Kabaş, adli kontrol talebiyle mahkemeye gönderildi. İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'nde de aynı ifadeleri tekrarlayan Kabaş hakkında adli kontrol talebi kabul edilmedi. 

Adliye çıkışında açıklama yapan Kabaş, "Sabah evime 3 polis geldi. Ellerinde arama kararı olduğunu söylediler. Evimin aranacağını söylediler. İçeri girdiler ve genel bir arama yaptılar. Tümüyle savcılığın bir emri üzerine arama kararı verilmiş. Ardından cep telefonum, bütün işimi yaptığım bir anlamda bürom olan bilgisayarıma ve oğlumun daha çok çizgi film seyretmek için kullandığı iPad'ine el koydular. Tutanak tuttular. İfademi aldılar. Ardından savcılığa sevk edildim." dedi. 

Suçlamanın terörle mücadele yapan kişileri hedef göstermek olduğunu kaydeden Kabaş, "Habuki tam tersi. Her zaman terörle mücadele edenleri alkışladım. Benim eleştirim 17 Aralık soruşturması kapsamında yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet gibi suçlar konusunda ciddi şüphesi olan kişilerle ilgili gerekli soruşturma ve takip yapılmadan dosyanın kapatılmasına yönelik bir eleştiriden ibarettir. Tweetimde zaten vardır. Herkese açık." diye konuştu. 

Kabaş, "Savcıya verdiğim ifade sonrasında tehdit adıyla sevk yapıldı. Değerli hakim ifademi aldı ve tweetimi ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdi." ifadelerini kullandı