30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. yıldönümü İzmir’de coşkuyla kutlandı. Zafer Bayramı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda geçit töreni sonrası askerlerin 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Ne mutlu Türküm diyene' şeklindeki marşları büyük alkış aldı.

Vali Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun tören aracı üzerinden vatandaşların bayramını kutladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Piyade Kurmay Yüzbaşı Eser Bingül, 30 Ağustos zaferinin kahramanlığın bir eseri olduğunu belirtti. Bingül, “İşgal atında zulüm ve haksızlığa maruz kalan milletimiz kendisi tarih sahnesinden silmek isteyenlere ağır bir ders vermiştir. İlk adımı Sakarya’da atılan kurtuluş destanının son aşaması olan zaferi, Anadolu’da sağlanan mili birlik ve beraberliğin varoluş mücadelesinin sonucudur. Bu zafer kahramanlığın eseridir. Bu zafer, Türk ulusunun en zor şartlarda bile hiçbir güce boyun eğmeyeceğini göstermiştir.” dedi.

Konuşmanın ardından geçit töreni kara, deniz ve hava kuvvetlerinin oluşturduğu karma bando eşliğinde motorlu ve hava birliklerinin geçişi ile hava araçlarının gösteri uçuşları yapıldı. Törene az sayıda ilgi gösterdiği görülen İzmirliler, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak geçit törenine eşlik etti.

ASKER MARŞLARI İZMİRLİLERİ DUYGULANDIRDI

Geçit töreninin ardından, askerlerin 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Akan kan vatan için', 'Her Türk asker doğar' diyerek söylenen marşlarla alandan ayrılmaları İzmirlilerden büyük alkış aldı. Vatandaşlar, ellerinde cep telefonlarıyla marşlarla yürüyen askerleri görüntülemeye çalıştı.

Öte yandan terör olayları nedeniyle müzik dinletisi ve halk dansları gösterileri ile Zafer Bayramı resepsiyonu iptal edildi.