KSÜ Kongre Merkezinde gerçekleştirilen çalıştaya KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak, KSÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Fatih Tiyek, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Aslan Mehmet Çoşkun, Türk Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkan Vekili Dr. Nedim Şerefoğlu, kurum ve kuruluş temsilcileriyle gönüllü gençler katıldı.

Çalıştay açılış konuşmalarıyla başladı. İlk olarak Proje Koordinatörü Mustafa Bal, Afet Okur Yazarlığı Genç Gönüllüler Projesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Türk Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkan Vekili Dr. Nedim Şerefoğlu ise Türk Kızılay Kahramanmaraş Şube Başkanlığı olarak projemize kapsamında afetlerin daha net anlamlandırılması ve okunması için iki çalıştay düzenleyeceklerini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay programına geçildi. Çalıştayda ilk sözü alan AFAD Kahramanmaraş İl Müdürü Aslan Mehmet Çoşkun, afet tedbirleri ve afetlerde gönüllülerin yeri ve önemine ilişkin sunumunu gerçekleştirdi.

Türk Kızılay Akdeniz Bölge Afet Yönetim Müdürlüğünden Onur Beyazyeşil ise Kızılay tarafından yürütülen afet hazırlık çalışmalarına ilişkin verileri katılımcılarla paylaştı.

KSÜ Türkoğlu Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Afet ve Acil Durum Yönetimi Programı Öğretim Görevlisi Mustafa Ağahan da afet durumunda yapılması gereken hususlara ilişkin bilgiler verdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi ve Eğitim Şube Müdürlüğünden Ali Güler ise olası afet durumlarında itfaiyenin rolü ve önemine ilişkin sunumunu gerçekleştirdi.

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Kahramanmaraş İl Başkanlığı Genç TEMA Başkanı Sera Bihter Bilal ise erezyon’un nedenleri ve önlenmesi için yapılması gereken çalışmalara ilişkin sunumunu gerçekleştirdi.

Çalıştay, konuşmacılara plaket sunumu ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

15-24 yaş arasında ki gençlerin afet konusu hakkında bilinçlendirilmesini hedefleyen Afet Okur Yazarlığı Genç Gönüllüler Projesi kapsamında afet okuryazarlığında fiziksel kapasiteyi artırmak için üniversitemizde Avşar Yerleşkesi ‘Gençlik Otağı’ önünde yer alan bölgede fiziksel tırmanış alanı ve parkur oluşturulacak.