Şiir robotu, ‘YılmazCan’ Altınpark ANFA fuar alanında 9-12 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Ankara Evlilik ve Düğün Fuarı’nda görücüye çıkacak.

Fiber glas bir heykelin üzerine monte edilen, tablet PC ile mini bir termal yazıcıdan oluşan şiir robotu, ‘YılmazCan’ Ankara Evlilik ve Düğün Fuarı’nda görücüye çıkacak. Ankara Altınpark ANFA fuar alanında 9-12 Mart tarihleri arasında düzenlenecek fuara katılacak olan şiir robotu, hem sözcükleri hem de cümleleri Türkçe gramer kurallarına uygun olarak kendisi kurabiliyor.

Bir cansız manken üzerinde tasarlanan robot, yazılan ismin de içinde bulunduğu dörtlükler halinde şiirler üretiyor. Yazılımından her şeyine Bilgisayar Mühendisi Yılmaz Değirmenci tarafından tasarlanan şiir robotu aynı isimlere her defasında çok farklı şiirler üretebiliyor.

Ankara Evlilik ve Düğün Fuarı’nın dikkat çeken bir başka misafiri ise klasik ve nostaljik gelin arabası modelleri olacak. Öte yandan fuarda faytonlarla geziler düzenlenecek, Kapadokya’dan özel olarak getirilen balonlarla turlar gerçekleştirilecek. Çok sayıda dans sahne gösterisi, defileler, Tuğbay Özay konseri yanı sıra kına geceleri düzenlenecek.