Kış mevsiminin uzun ve sert geçtiği ilçede vatandaşlar, yaz döneminde hazırlayarak yaklaşık 5 ay toprak altında muhafaza ettikleri süt ürünlerini çıkartmak için kolları sıvadı.

Süt ürünlerinin bulunduğu noktalardaki kar yığınlarını temizleyen vatandaşlar, daha sonra peynir ve yoğurdun bulunduğu bidonları gömülü olduğu yerden kazma kürek yardımıyla çıkarttığı belirtildi.

Vatandaşlardan Ecevit Bay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yazın hazırladıkları peyniri bidonlara doldurarak 5 ay boyunca toprağın altında muhafaza ettiklerini ifade etti.

Bu yöntemin dedelerinden kaldığını anlatan Bay, "Yazın toprağa gömdüğümüz süt ürünlerini kışın bu vakitlerinde çıkarıp sofralara getiriyoruz." dedi.

Güllü Karadeniz de bu yönetimin eskiden beri kullanıldığını ifade ederek, "Biz de aynı yöntemleri kullanıyoruz. Yaz aylarında bidonlara bırakıp toprağa gömüyoruz ve bu vakitlerde toprağın altında çıkartıyoruz.Peynir ve yoğurdu toprağın altına bırakarak hem bozulmamasını hem de tadının güzel olmasını sağlıyoruz." diye konuştu.