Antalya’nın Alanya ilçesine ait tescilli bir lezzet. Alanya’da düğünlerde servis edilen gülüklü çorba, hem tadıyla hem de özel gün menülerinde yerini almasıyla çok seviliyor. Siz de hülüklü çorba olarak da bilinen gülüklü çorbayı evde denemek isterseniz, işte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

Ocakta

 6+ Kişilik

 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

250 gram kıyma

500 gram tavuk eti

4 su bardağı su

1 kase haşlanmış nohut

1 kahve fincanı pirinç

1 adet domates

1 yemek kaşığı salça

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızıbiber

1 yemek kaşığı nane

1 adet limon

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Sıvı yağ

Gülüklü çorba tarifi Nasıl yapılır?

Tavuk etini 5 su bardağı suyla birlikte haşlanmaya bırakın.

Gülük adı verilen köfteler için kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı biberi derin bir kasede yoğurun.

Nohut büyüklüğünde minik köfteler haline getirin.

Sıvı yağı kızdırıp köfteleri kızartın.

Domatesi rendeleyin.

Çorba için tereyağını ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı tencerede kızdırın.

İçine salçayı ilave edip kavurun.

Domates rendesini ekleyip kavurmaya devam edin.

Haşladığınız tavuğun suyunu tencereye ekleyin.

Üzerine 3-4 bardak daha sıcak su ilave edip kaynamasını bekleyin.

Kaynayan çorbaya pirinç ve tuzu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.

Ardından köfteleri, haşlanmış nohutu ve didiklenmiş tavuk etini ekleyin.

Bir taşım daha kaynattığınız çorbaya naneyi ve limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Afiyet olsun…